Hirdetés

Battlefield 4 - Battlelog, Geo Leaderboards és a küldetések

|

A Battlefield 4 hivatalos blogjában a DICE ez úttal a Battlelogról, a Geo Leaderboardsról és a küldetésekről beszélt egy kicsit.

Hirdetés

A DICE ismét részletezte a Battlefield 4 minden apró változását és saját célkitűzéseit. Ami az utóbbit illeti, a cég még mindig arra törekszik, hogy a játékot soha se kelljen megszakítani apróságok miatt, és hogy minden fontos információ és funkció azonnal a rendelkezésünkre álljon.

A Battlelogot maximálisan integrálták a játékba, akár menet közben is előhívhatjuk. Ezen a felületen szinte minden információt látunk, ami barátainkkal, csapatunkkal, küldetésekkel stb. kapcsolatos.

Az információkon felül cselekedni is képesek vagyunk a Battlelog segítségével: valós időben válthatunk felszerelést, de még szervert is anélkül, hogy meg kellene szakítanunk a játékot.

A képernyőnk jobb felső sarkában megjelenő dobozkában folyamatosan frissülnek az adatok, láthatjuk például, hogy hány barátunk játszik éppen, mennyi küldetés érhető el számunkra, vagy értesítésként kaphatunk olyan üzeneteket is, mint hogy egy barátunk csatlakozott a szerverre, vagy valaki éppen megdöntötte a pontrekordunkat az egyik küldetésben.

A Geo Leaderboards egy olyan ranglista, amiben nem csak világviszonylatban nézhetjük meg, hogy hányadikok vagyunk, hanem ország, állam, de még város szinten is. Így már nem csak azt láthatjuk, hogy a világranglista 127 537. helyén állunk, hanem megtekinthetjük lokális helyezésünket is. Ez erőt ad azoknak, akik nem akarják felvenni a versenyt a világ legjobbjaival, de a budapestiekre szívesen néznének a dobogó legfelső fokáról.

A ranglisták több szempont szerint oszlanak majd el, fegyverek, járművek, ölések, játékidő és még sok minden egyéb alapján tekinthetjük meg saját vagy mások helyezését. A DICE reményei szerint mindenki megtalálja majd magának azt a ranglétrát, amin igazán esélyesnek tartja magát a sikerre. A Geo Leaderboardsban teljesen szabadon választhatjuk majd meg városunkat, tehát egyáltalán nem lesz kötelező, hogy a valódi lakhelyünket adjuk meg.

A játékosok ezen felül 10 különböző divízióba (más szóval osztagba) lesznek sorolva, a FIFA szezon-rendszeréhez hasonlóan. Ezt természetesen az adott játékos teljesítménye fogja befolyásolni, számít például a death/kill arány vagy pont/perc. Ezek az osztagok külön érvényesülnek a Geo Leaderboards minden szintjén - előfordulhat, hogy míg a városunkban az első osztagban vagyunk, addig a világban csak a harmadikhoz tartozunk.

Leginkább a Missions (küldetések) egészíti ki a multiplayer élményt. Különböző célkitűzéseket állíthatunk fel magunk és barátaink számára. Beállíthatjuk akár azt is, hogy bármelyik pályán, 48 órás határidővel, végtelen próbálkozási lehetőséggel érjen el a küldetésben részt vevő játékos minél több pontot. Ezt a küldetést elindítva egy pénteki napon máris létrehoztunk egy egész hétvégén át tartó kihívást, amiben összemérhetjük képességeinket a haverokkal.

A Battlefield 4 október 29-én jelenik meg PS3, Xbox 360 és PC platformokra, az Xbox One verzió november 21-én, míg a PlayStation 4-es verzió november 29-én érkezik.

A Battlefield 4 zárt bétájához a Battlefield 4 Digital Deluxe Editiont előrendelők és a Battlefield 3 Premium tulajdonosok férhetnek hozzá, október elsejétől, a nyílt béta pedig október 4-én kezdődik PC, Xbox 360 és PlayStation 3 fronton, ebben már mindenki részt vehet majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)