Hirdetés

Battlefield 4 béta, GTA Online és az első Facebookos - mi történt a héten?

|

Ismét egy olyan hét áll mögöttünk, amelyre érdemes emlékezni: kártya lett a GS tagokból, majdnem elindult a GTA Online és BZ búcsúzott a rivaldafénytől.

Hirdetés

Kezdjük is BZ-vel, mert ő érdemli a legnagyobb figyelmet most. Én nem nézem az X-Faktort, mert egy csomó tehetségesebb énekes van ott, mint én, és féltékeny vagyok mert már nem tudok érdekeset találni az évről évre gyártott futószalag sztárokban, akik aztán pár hónap alatt eltűnnek teljesen.

Nem is annyira sajnálom, hogy BZ nem kerülhetett közéjük. Egyszerűen jobb náluk. Egyéniség, tehetség, egy olyan énekes, akiből nem lehet tucat-sztárt csinálni. Szóval nem szeretném a haját fonni, de tényleg azt gondolom, hogy neki nem ott van jövője, ahol formázható tehetségeket keresnek. Ő egy kész művész, ne is nagyon nyúljon hozzá senki. Csak a sikert érdemli.

BZ parádés szerepléséről ugorjunk is át a játékhírekre, ezekből akadt elég sok a héten. Például az ötödik GameNight beszámoló, amelyen mindenki nagyon jól érezte magát. A next-gen háborúnak kikiáltott Battlefield 4 zárt és nyílt bétája is elstartolt a napokban, ami rengeteg kellemetlenséget is hozott magával. Ezeket a DICE rövid úton javítani fogja, de az Xbox 360 hardvere úgyis marad a régi, így meg kell elégednünk ezzel a látvánnyal.

Érdekes volt látni a szokásos fanyalgást (netes szokás, a tipikus "semmi sem jó" mentalitás tömeghisztériával vegyített megnyilvánulása, amikor egy egyértelmű dologból csinál a tisztelt közönség műfelháborodást), mi nem nagyon hittük, hogy a jelenlegi generáció többre lenne képes. Az már viszont egészen más kérdés, hogy a béta élménye PC-n is röhejes volt a legtöbbek számára, ezzel azért az EA kicsit elkapkodta a dolgokat. Ezzel együtt a héten senkit sem érdekelt, hogy a Call of Duty: Ghosts kapcsán is volt új infónk.

Meg kell még említenem a Grand Theft Auto Online körül kialakult kálváriát is, ott sem mentek túl simán a dolgok. A GTA V többjátékos módjaként létező MMO elvileg kedden indult de sokak csak a hét vége felé tudtak belépni Los Santos online városába. A történetet befejező játékosok hadát nem bírták a szerverek, azok a szerencsések akik pedig bejutottak, egy egész csomó rovarral kellett, hogy megküzdjenek. Szerencsére a problémák nagy részét a Rockstar az indulást követő napokban orvosolta, de sajnos még mindig sokan vannak, akiket csak nehézkesen enged bűnözni a rendszer. Nekünk azért úgy-ahogy sikerült bejutnunk és meg is alapítottuk a saját bandánkat. Bárki csatlakozhat hozzánk, aki rendelkezik Rockstar Social Club hozzáféréssel, Paca a bandafőnök, szóval túl sokat ne reméljetek, de kérdezzétek őt, ha megcsapott a GameStar-féle közösségi bűnözés szele. Ja, és a GTA 6-ról is folyik az agyalás. Már csak az a baj, hogy... tudjátok... a PC-s dolog.
 

A hét legnagyobb felhajtásának mégsem a fenti két játék számított, hanem a Half-Life 3 körül felmerült újabb pletykák bolondították meg az istenadta népet. Úgy tűnt, hogy kivételesen nem olyan félinfók jutottak a fülünkbe, melyekkel kétes források igyekeztek fenntartani érdeklődésünket, hanem valódi adatok is kiszivárogtak, így egyre biztosabb, hogy a közeljövőben valamilyen bejelentést is hallhatunk ezzel kapcsolatban. A játékon állítólag két csapat is dolgozik, hogy eleget tegyenek a rajongóknak kívánalmainak (és a Gearbox főnökének). Ám közben az is kiderült, hogy a bejegyzett cím eltűnt és a Portal 3 került a helyére, szóval én még várnék a pezsgőbontással, amíg végre valaki elhatározza magát a kommunikációs osztályon és kibök valami kézzel fogható dolgot. Egyébiránt a Valve további infókat osztott meg velünk a készülő Steam Machine-al kapcsolatban. Most már a tudjuk, hogy milyen lesz annak a Steam konzolnak a hardveres összetétele, amelyet a 300 szerencsés kiválasztott bétatesztelhet majd az év végén. Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy az új kontroller mennyire lesz kényelmes. A Total War: Rome 2 fejlesztői szerint nagyon.


A hármas számról lépjünk át a négyre. Az Assassin’s Creed IV: Black Flag megjelenéséhez közeledve egyre több hír érkezik a kalózos kalanddal kapcsolatban. Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a PC-s illetve next-gen játékosok mikor juthatnak hozzá Edward történetéhez, és bár nekik többet kell majd várniuk, mint az Xbox 360-as és PS3-as orgyilkosoknak, az a november végi dátum sincs már olyan messze. Érdemes várakozás közben megnézni a legfrissebb előzetest, vagy azon merengeni, hogyan is fogjátok majd jól lepontozni azt a küldetést, amelyik nem tetszett. Mert az AC világában nincs lehetetlen...

Nem csak a Ubisoft de a Blizzard sem tud nyugodtan ülni a nemesebbik felén, itt például a héten élesítették az eddigi legtartalmasabb Hearthstone frissítést. Amellett, hogy a csomag mindenki profilját tisztára súrolta, még rengeteg egyéb finomítást is hozott magával, amiket le is tesztelhetnek a nyereményjátékunk győztesei. Komoly harc folyt a bétakulcsok birtoklásáért, nem csoda, hogy az eBay tele van eladandó meghívókkal: nagy a kereslet a zárt bétázás jogára. Persze bétáért fizetni...

Ha már a bétáknál tartunk, érdemes megemlíteni a Destiny bétatesztelésével kapcsolatos első infókat is. Meglehetősen bőbeszédűek voltak a Bungie emberei az előrendelési akciójukat illetően, így már mindent megtudhattak azok, akik remegve várják az új sci-fi univerzum céllövöldéjének megnyitását. Várhatóan sokan lesznek majd, akik PlayStation 4-re szerzik majd be a jövőre érkező blockbustert, a legutóbbi felmérések szerint ugyanis a Sony új konzolja a legnépszerűbb a potenciális vásárlók körében (most aztán meglepődtem igazán, miután az E3 óta mindenhol csak arról beszélnek, hogy a PS4 lesz a befutó, de azért újra megjegyzem: nem kell félteni az Xbox One-t sem). És még az ingyen játékokkal kapcsolatos politikájuk is érdemel egy piros pontot. A jövőbeli konzolvásárlók kívánságlistáján túl azt is megnéztük, hogy melyik játékért nyitották ki legtöbben a pénztárcájukat. Egészen meglepődtünk, hogy a GTA V elvesztette az első helyét. És azt tudjátok, hogy ki volt az első Facebook felhasználó? Derítsétek ki magatok. Én próbáltam magamat is megtalálni a nagy listán, de 20 másodperc múlva rájöttem, hogy nem érdekel. Ha valaki megtalál, akkor írja ide kommentbe, villoghatok majd vele csajozás közben. Vagy inkább azzal próbálkozzak, hogy sikerült kitalálnom a világ legjobb játékát? 

Mi történt még? Folytatódott az MMO-kat bemutató sorozatunk, elmélkedtünk a PEGI gyermekvédelmi szerepéről, megnéztük milyen címekkel fogjuk átvészelni az októbert, és meg is született első tesztünk a hónapban, mely az NBA 2K14-et boncolgatja (ahogy Dr. Genya mondaná: "Tetszik? Én í'tam"). Nem mehetek el szó nélkül a hét legszomorúbb híre mellett sem, miszerint egy baltimor-i kórházban elhunyt sokunk kedvenc írója, Tom Clancy, akinek nevét nem csak könyvek, hanem játékszériák is őrzik majd az idők végezetéig. Van viszont két jó hírem is a PC-seknek, hogy enyhüljön a bánat: az Outlast és a Far Cry 3 magyarítása is elkészült, köszönjük a lehetőséget. Illetve köszönjétek meg a készítőknek ti is, megérdemlik. Én még nagy sóhajjal elbúcsúzom a Wii-től is, hamarosan nem gyártják többet, csoda világ volt vele minden.

A hét lezárásaként pedig újítok kicsit a búcsún, szóval most vegyetek a GameStar mellé PlayIT magazint is, ami a hazai gamervilág példátlan összefogásának csodálatos terméke. Poharat tehát most kétszer is lehet üríteni, megérdemli mindenki, aki írt ebbe magazinba. És akkor még ott gyűlnek szépen, csendben a GameStar pontok is a VIP kártyára...

Na jó, nem bírom ki, olyan vagyok, mint egy autista, muszáj rendesen elköszönnöm: "Vegyetek GameStart!". Huh, na végre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)