Hirdetés

Battlefield 4 - nagyobb hangsúly az egyjátékos módon

|

A Battlefield 3 egyik kritikus pontja az egyjátékos kampány, a DICE pedig elismerte, hogy a játék túl lineáris volt, és fogta a játékosok kezét: ezt próbálják javítani az új részben.

Hirdetés

Karl-Magnus Troedsson, a DICE fejlesztője arról beszélt, hogy a Battlefield 3 egyjátékos kampánya túl lineáris volt, és irányította a játékosok tevékenységét. A Battlefield 4 előzetes kapcsán is volt már arról szó, hogy a rajongók kritizálták a BF3-nak ezt a részét, a DICE pedig meghallgatta a kritikát.

Az új rész már nem lesz ennyire multiplayer-központú, és nagyobb hangsúlyt fektetnek az egyjátékos módra is. Egyrészt, megpróbálják beépíteni a többjátékos módok sandbox-féle megközelítését, miszerint a játékosok eldönthetik, hogyan közelítsék meg az egyes feladatokat. Aztán, úgy néz ki, feláldozzák a co-op módra szánt fejlesztési időt, ezért nem is lesz, cserébe mind a hagyományos multiplayer, mind az egyjátékos kampány erősebb lesz.

Akárhogy is nézzük, a 17 perces Battlefield 4 trailer alapján bizony elgondolkodunk, hogy ez még mindig egy eléggé scriptelt és nem túl szabad játékmenet. Troedsson szerint az egyjátékos mód arra tökéletes, hogy felkészítse a játékosokat az egymás elleni küzdelemre is, mivel az irányítás és a fegyverek ugyanazok.

Sokakat viszont nem vonz a versenyszellem és a pörgés, és csak szeretnének egy jó történetet, szabad játékmenettel: a Bad Company sorozat ebben jobb volt, és most a DICE is úgy gondolja, hogy a Battlefield 4-nek szüksége van egy jobb egyjátékos élményre. A BF3-nál ugyanis túlságosan is mozis, nem túl szabad játékmenetet kaptunk.

A Battlefield 4 megjelenés idén ősszel esedékes PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra, reméljük, ezúttal a magányos farkasok is remélhetnek színvonalas kikapcsolódást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)