Hirdetés

Battlefield V - véletlenül egy valódi történelmi alakról lett elnevezve az egyik DLC-karakter, ezért az EA most közbelép

|

A játékban Wilhelm Franke egy német tiszt, de a valóságban pont az ellenkező oldalon harcolt.

Hirdetés

Május végén két Elite karakter is érkezett a Battlefield V-be, így a Szövetségesek megkapták Hanna Delacroix-t, a Tengelyhatalmakhoz pedig Wilhelm Franke csatlakozott. Ám kiderült, hogy utóbbi kapcsán elég szerencsétlenül választottak nevet a fejlesztők.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy a második világháború idején valóban élt egy Wilhelm Franke nevű katona, aki Németországban, az ellenállás tagjaként harcolt a nácik ellen, 1944-ben pedig letartóztatta a Gestapo. Így pedig valamelyest érthető, hogy a rajongók kiakadtak, amiért a Battlefield V-ben egy német tiszt viseli ezt a nevet.

Szerencsére az EA gyorsan reagált és egy nyilatkozatban kért bocsánatot a játékosoktól, illetve elmondták, hogy nem szerettek volna tiszteletlenek lenni az igazi Franke-al szemben, így már dolgoznak azon, hogy megváltoztassák a DLC-karakter nevét. Továbbá hozzátették, hogy a játékbeli Franke nem egy náci, hanem egy olyan német katona, amelyből már több is van a Battlefield V-ben.

Nektek feltűnt ez a problémás névválasztás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)