Hirdetés

Bázisépítés, űrhajós csaták és ezernél is több felfedezhető bolygó lesz a Starfieldben

|

Tegnap az Xbox és a Bethesda prezentációján végre alaposabban megismerhettük 2023 egyik legizgalmasabbnak ígérkező játékát.

Hirdetés

Hosszú ideje készül már a Bethesda berkeiben a Starfield, amire folyamatosan úgy hivatkoznak, mint a kiadó eddigi legambiciózusabb RPG játéka. Izgalmas ígéret ez, attól a csapattól, akiktől a Fallout és az Elder Scrolls játékokat is kapjuk, és ugyan a tegnapi videó sem oszlatott el bennünk minden kétséget, izgatottan várjuk, hogy mire leszünk képesek a Bethesda következő nagy dobásában.

Todd Howardot már senkinek nem kell bemutatnunk, a Bethesda legikonikusabb alakja már hosszú évek óta bolondít minket a szebbnél szebb ígéretekkel, amik már a legnaivabb játékosok sem vesznek készpénznek. Örök optimistaként azonban felcsillant a szemünk, hiszen Howard elképesztő dolgokat mondott a Starfieldről. A bemutatón azt ígérték, hogy 100-nál is több csillagrendszer, 1000-nél is több bolygóját járhatjuk majd be, amik között lesznek nyersanyagban gazdagok, és lesznek, amik tele lesznek élettel.

Hirdetés

Nehéz persze elképzelni, hogyan lehet izgalmas és változatos 1000 bolygó felfedezése, mennyire lesz a No Man's Sky hangulatát idéző világjárás független a történettől, mennyire lehet elveszni az önismétlő mechanikákban - ezekre a kérdésekre nyilván még nincs válasz. Howard annyit mondott, hogy a felfedezés nincs semmilyen szabályhoz kötve, bármilyen irányból, akárhol leszállhatunk, építkezhetünk, majd tovább állhatunk, az univerzum felfedezése csak a játékos vágyaitól függ.

Ha a tökéletes helyszín megvan, kezdődhet az építkezés. Ez a szegmens erősen hajaz a Fallout 4 Settlement építős funkciójára, csak épp nyilvánvalóan fejlettebb annál. Építkezni nem csak azért lesz jó, mert segít az esetleges ellenséges környezetben túlélni, hanem nyersanyagokat is generálhatunk, amikből később különféle eszközöket és fegyvereket, illetve lőszert készíthetünk.

A bolygók között a legkülönfélébb járművekkel utazhatunk majd, amiket mi magunk építhetünk a rendelkezésre álló számtalan elemből. Ha valami kicsi és villámgyorsra vágyunk, de egy hatalmas szállítóra, a variációknak, legalábbis az ígéretek szerint, csak a kreativitásunk szabhat határt.

Az űrhajónk kialakításakor fontos lesz azt is szem előtt tartani, hogy bizony az űrben komoly veszélyek leselkedhetnek ránk, így annak alkalmasnak kell lennie a harcra (vagy menekülésre) is. A Starfieldben, az ígéretek szerint, izgalmas űrcsatákban is részt vehetünk majd, amihez rengeteg fegyver, pajzs és egyéb módosítás lesz majd a segítségünkre.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A felfedezések közben lehetőségünk lesz NPC-ket is felbérelni, akik a bázisunkon is dolgozhatnak, de ha a hajón van szükségünk több segítő kézre, ennek sem lesz akadálya.

A Starfield eredetileg idén novemberben jelent volna meg, most már azonban 2023 első felére esedékes PC-n és Xbox Series gépeken, továbbá a Game Pass kínálatában is elérhető lesz a megjelenés napjától.

Nektek mi a véleményetek a látottakról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)