Hirdetés

Izgalmas újdonságokkal bővíti és átnevezi streaming szolgáltatását a Microsoft

|

Az eddig Beam néven ismert szolgáltatást mostantól Mixernek hívják, az egyik új funkciója pedig például a csapatban streamelő játékosoknak sokat segít majd.

Hirdetés

Eddig úgy tűnt, hogy a Windows 10-re és Xbox One-ra érkező Beam livestream-szolgáltatással mindössze egy Twitch-klónt ad ki a Microsoft. Nemrég viszont lelepleztek néhány érdekes új feature-t is a mostantól Mixer névre hallgató rendszer kapcsán.

Bekerül például a csoportos streamelés lehetősége, amivel egyszerre akár négy közreműködő játékos készíthet közös adást, a nézői chat pedig közös marad. A sokat utazó streamereknek lehet nagy segítség a Mixer Create alkalmazás, amivel a mobiljukról is közvetíthetnek és tarthatják a kapcsolatot rajongóikkal. A nézőknek ennél egy fokkal talán érdekesebb, hogy a Telltale játékaival játszva akár ők is szavazhatnak egy-egy döntési helyzetben, ilyenkor pedig jól jön majd, hogy a Mixeren késés nélküli közvetítések is lehetségesek. Mivel a készítők egyik jelszava az interaktivitás, valószínűleg más játékok kapcsán is igyekeznek majd lehetőséget adni a nézőknek, hogy befolyásolják, mi történik.

A Microsofttal közösen pedig azt is biztosítani szeretnék, hogy ne kelljen sokáig kapcsolgatnunk, ha minőségi műsorokat szeretnénk látni. Így nem csak egy saját csatornát üzemeltetnek majd, ahol a legjobb streamerek adásait osztják meg, hanem az Xbox One menürendszerébe is bekerül egy Mixer-oldal, ahol szintén az általuk jónak ítélt tartalomgyártókat emelik ki.

Mit gondoltok, ezekkel a feature-ökkel szembeszállhatnak a Twitchcsel és a YouTube-bal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)