Hirdetés

Bear Simulator - nem bírta a fejlesztő a negatív visszhangot

|

A sikeres Kickstarter projekt után megjelenő játék nem lett közutálat tárgya, a fejlesztő mégis úgy érzi, hogy túl sok negatív visszajelzés éri.

Hirdetés

A Goat Simulator és az I am Bread, az elborult ötletekből megvalósított játékok után senki nem csodálkozott, mikor több mint 100 000 dollárt kalapozott össze John Farjay a Bear Simulator elkészítésére. A játék elkészült, az adakozók megkapták a medvés kalandot, még Steamen is megjelent, és az értékelések 79%-a pozitív. A fejlesztő, Farjay mégis úgy érzi, nem éri már meg tovább dolgozni rajta.

"A játékot nem fogadták jól, megbélyegezték a neve alapján, és jónéhány más probléma is adódott, amik miatt a további frissítések okafogyottak" - olvasható a játék Kickstarter oldalán - "Emellett nem vagyok elég szakképzett, hogy a játékot jobbá tegyem, vagy hogy az eddigieknél jobb frissítéseket adjak ki. Reméltem, a Steam megjelenés jól fog menni, de miért ment volna? Egyszerűen csak a támogatóknak kellett volna adnom a játékot, és nem bajlódni a Steammel."

Feltételezhetően nem a csalódott játékosok egy csoportja váltotta ki ezt az érzést az első játékát publikáló fejlesztőből, hanem az internet legnézettebb youtuber-celebe, PewDiePie, aki a Bear Simulatorról készült videója végén nem csak a játékra költött pénzét kezdeményezte visszatéríteni Steamen, de be is mutatott Farjaynek. Ez a több mint 2,5 milliós nézettségű videó indíthatta el azt a gyűlölethullámot, amit a fejlesztő már nem bírt. Pewdiepie videója ezek után privát lett, de azóta újra elérhető, a leírásban pedig azt üzeni a fejlesztőnek, hogy a negatív kritika ellenére ne hagyja abba, inkább tanuljon belőle. Ha nem ad ki több frissítést, azzal azokkal szúr ki, akik támogatták őt.

Végül a fejlesztő ezt kommentelte az eseménnyel foglalkozó hírhez: "Biztos rosszul csinálom a PC-re fejlesztést, mert túlságosan nehéz egyszerre boldognak és eredményesnek lenni."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)