Hirdetés

Beépített szörfös játékkal érkezett meg a Edge böngésző új verziója

|

Arculatváltáson ment keresztül a Microsoft új böngészője, ezzel pedig egy titkos kis szórakozási lehetőség is megnyílt a felhasználók előtt.

Hirdetés

Noha a Microsoft böngészője már messze nem olyan népszerű mint egykor volt, azért a a cég folyamatos fejlesztésekkel próbál új felhasználókat szerezni. Az Edge most új logót és arculatot kapott ezzel pedig egy új játékot is kipróbálhatnak azok, akik szeretnek easter eggekre vadászni - ezúttal szörfdeszkára pattanhatunk. 

Hirdetés

A Windows a 90-es évek közepén jelentkezett Internet Explorer nevű programjával, mely egy időben a világ legelterjedtebb internetes böngészőalkalmazása volt. Az elmúlt években a Mozilla Firefox és a Google Chrome térnyerésével egyre inkább háttérbe szorult, de a Microsoft soha nem mondott le róla teljesen, igaz egy ideje Edge néven találhatunk rá. Hogy az Edge az Internet Explorer örököse azt az is mutatta, hogy a logóik szinte megegyeztek:

Most azonban - ahogy a fenti ábrán is látható - teljesen új logót kapott a program, mely elszakad a 20 éves hagyománytól és az "e" betűt ábrázoló ikontól. Mostantól egy hullám jelképezi a Microsoft böngészőjét, melyhez egy arculatváltás is kapcsolódik. Ezzel együtt egy új szörfös játékot is beépítettek azoknak, akik el szeretnék ütni az időt, míg arra várakoznak, hogy visszatérjen az internet:

Ha ti is szeretnétek egy kicsit hullámlovasként cikázni, akkor nem kell egyből kilőjétek a routert, elegendő megnyitni az Edge böngészőt, megnézni, hogy legalább a 83-as verzió van-e telepítve nektek, szükség esetén frissíteni, majd a keresőbe beírni a következőt: edge://surf/. A rutinos Microsoft felhasználók számára már ismerős lehet a kis kaland, ugyanis 1991-ben már kaptunk egy hasonló beépített játékot, a SkiFree-t, abban egy síelőt irányítva kellett akadályokat kerülgetni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)