Hirdetés

Bejelentés előtt álló Xbox-játékok is lehettek a kiszivárgott GeForce Now listában

|

Civilization-kihívót és steampunk stílusú játékot is készítenek az Xbox-családba tartozó stúdiók egy híroldal szerint.

Hirdetés

Elsősorban a rajta lévő, már ismert PlayStation-exkluzív címek miatt borzolta a kedélyeket az a belsős lista, ami a GeForce Now-t üzemeltető részlegről szivárgott ki, felvetve a lehetőségét, hogy az Nvidia megpróbálja őket megszerezni őket a streaming-szolgáltatás kínálatába. Ugyan erre egyelőre nincs sok esély, úgy tűnik, még leleplezés előtt álló játékok is voltak a listán, tehát némi információértékkel így is bírt az adatbázis.

Legalábbis ezt állítja a Windows Insider nevű lap, ahol azt írják, több, a dokumentumban szereplő kódnév azóta bejelentett, vagy korábban pletykált, de még be nem mutatott Xbox-játékokhoz kapcsolódik.

Hirdetés

A listában ott volt például a Project Typhoon, amiről kiderült, hogy az Avalanche-féle Contraband, a Project Holland, amiről úgy tudják, a következő Fable epizódot rejti, illetve a Project Woodstock, ami a fesztiválos tematika kapcsán nem meglepő, hogy a Forza Horizon 5 titkos neve volt. De a lap szerint két olyan projektet is találtak a listát böngészve, amiről korábbról már vannak információik, de az Xbox még nem mutatta be őket.

Az egyik a Project Indus, ami az Ashes of the Singularityt jegyző Oxide Gamesnél készül. Ez egy, a műfajtól megszokott formulát viszonylag szorosan követő 4X stratégia lesz, ezáltal direkt kihívója a Civilization-sorozatnak.

Az Xbox mellett a Microsoft Store-ban és Steamen is megjelenő Indus (akármi is lesz a végleges címe) a site szerint abban is segíthet a zöld csapatnak, hogy az Xbox Cloud Gaminget népszerűsítse, a körökre osztott játékmenet ugyanis streamelve is könnyedén élvezhető - még akkor is, ha egy-egy akadás, vagy fagyás belerondít a képbe.

A másik játék a Windows Central szerint az inXile-nál készülő, már teaselt belső nézetes szerepjáték, aminek kódneve Project Cobalt. Erről a játékról azt gondolják a lapnál, hogy egy steampunk stílusú világban fog játszódni, ahol az ipari forradalom korának technológiája vegyül robotokkal és más elemekkel. A feltételezések szerint 2023-ban teheti rá a kezét a nagyközönség, így a játék bejelentésére valószínűleg nem érdemes idén számítani.

A cikket jegyző Jez Corden szerint ezek mellett is számos más játék készül az Xbox Game Studios megrendelésére, köztük a Mojang további Minecraft-spinoffokon dolgozik a Dungeons után, a World's Edge további stúdiók bevonásával tervezi bővíteni az Age of Empires sorozatot, ahogy az Obsidian is dolgozik az Avowed mellett egy másik játékon. Persze ezek egyelőre tényleg csak pletykák, nincs rájuk komoly bizonyíték.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az viszont biztos, hogy a Microsoft játékos részlege mindent megtesz azért, hogy ledolgozza az exkluzív felhozatalban mutatkozó hátrányát a Sonyval szemben, úgyhogy az új játékbejelentésekkel nem fognak fukardkodni a jövőben sem.

Nektek melyik tűnik szimpatikusnak a fenti játékötletek közül?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)