Hirdetés

Bemutatkoznak a Wasteland 3 frakciói

|

A Wasteland 3 világa nem éppen barátságos otthon: a farkasordító hideg miatt már önmagában nyomasztó a posztapokaliptikus Colorado környezete, de erre rátesznek még egy lapáttal az inXile szerepjátékát benépesítő érdekcsoportok is.

Hirdetés

Bár nem elengedhetetlen tartozéka a szerepjátékoknak, gyakorta belefuthatunk olyan rendszerbe, amely nyomon követi a mindenkori játékos, és az épp aktuális fantáziavilág tortáját felszabdaló frakciók viszonyát. Ez igazából akkor bír jelentőséggel, ha senki sem fogja a kezünket, és szabadon eldönthetjük, kinek nyújtunk segítséget és kit gátolunk céljai elérésében. Értelemszerűen az egymással ellenséges csoportok nem igazán tolerálják, ha riválisukkal is jó kapcsolatokat igyekszünk kialakítani, ami további konfliktusokhoz vezethet.

Hirdetés

Hasonló a helyzet Brian Fargóék megjelenés előtt álló posztapokaliptikus RPG-jével, amelynek helyszíne, a nukleáris csapásoktól nagyrészt megkímélt Colorado számára mindegyik frakció más jövőt képzel el. E csoportok közül mutat be néhányat az új Wasteland 3 trailer, kedve máris a régió felett uralkodó Patriach marsalljaival, a militáns rendfenntartókkal, majd folytatva a The Gippers fanatikus antikommunistáival, akik istenként tisztelik Ronald Reagant, és bárkivel végeznek, akit a vörösök közé tartozónak vélnek.

Rajtuk kívül fontos szerepet játszik még Colorado életében a száz legbefolyásosabb családot tömörítő frakció, amely egy szebb és jobb holnapról álmodik, természetesen a saját irányítása alatt.

Az említetteken túl is akadnak még kisebb-nagyobb politika, katonai, gazdasági erővel rendelkező csoportosulások, mindenképp megemlítendő a kannibalizmustól sem visszariadó Dorsey família, amelynek rajtaütésszerű támadása már a Wasteland 3 első perceiben megtizedeli az Arizonából érkezett rangereket.

A Wasteland 3 augusztus 28-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra, és az inXile játékai közül utolsóként PS4-re, mivel ezt követően kizárólag a Microsoft platformjaira fejleszt majd a stúdió.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)