Hirdetés

Bemutatkozott a Baldur's Gate 3 új kasztja

|

A Larian Studios leleplezte a druidát, amely a játék eddigi legnagyobb frissítésével debütál.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 tavaly október óta élvezi az Early Acess vendégszeretetét, viszont a két újabb régióba (az angliai Guildfordba és a malajziai Kuala Lumpurba) terjeszkedő Larian Studios azóta sem hagyja unatkozni a széria rajongóit, hiszen rendszeresen kalapálja és bővíti sikervárományos szerepjátékát. A negyedik nagy update, a Nature's Power rengeteg változtatást és tartalmat hoz magával: annyit, hogy a stúdió szerint méretesebb, mint a korábbi három patch együttvéve. 

Hirdetés

A frissítés egyik legfontosabb újdonsága a druida kaszt lesz, amely több mint 30 varázslattal és képességgel érkezik, köztük természetesen az alakváltás is szerepel. A Wild Shape erőnek köszönhetően farkassá, medvévé, borzzá, hollóvá, macskává vagy akár pókká is változhatunk attól függően, hogy mit igényel meg az adott szituáció. A macival a masszív nyers erőt hívhatjuk segítségül, a pókkal észrevétlenül settenkedhetünk, a borzzal pedig a föld alá áshatunk és váratlanul támadhatunk. Állati formánkra az NPC-k is véletlenszerűen reagálnak majd, ilyen alakban pedig evidens módon az adott állatfajjal is könnyedén szóba elegyedhetünk. 

Mivel a Baldur's Gate 3 erősen építkezik a narratívára, ezért a druidához új szövegeket rögzítettek, így az interaktivitása nem marad el a többi kasztétól: mivel a játék reagál arra, akik vagyunk, ezáltal új jutalmakra, lehetőségekre, sztorimomentumokra és interakciókra bukkanhatunk a jelenleg elérhető első fejezetben (érdemes felkeresni a Druid's Grove-ot is, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi történik akkor, ha egy druida látogat oda). A játékban helyet kap két druida kör is, amik különböző előnyöket jelentenek: a Circle of the Moon lehetőséget nyújt, hogy még erőteljesebb állati testbe lényegüljünk át, a Circle of the Land pedig a természetből merítve nyújt extra erőket.

A Patch 4: Nature's Power a kaszt mellett számos javítást és fejlesztést is hoz magával a közösség visszajelzéseit figyelembe véve, beleértve a minőségibb átvezetőket, a multiplayert megkönnyítő funkciókat és a játékmenet hasznos apróságait (mint a menekülés és a fáklya gombok).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)