Hirdetés

Best of 2013 - a jó, a rossz és az MMO

|

Ahogy az év, úgy a 2013 legjei utáni kutatásunk is a célegyenesbe ért. Jöjjön a legjobb, a legrosszabb és az MMO.

Hirdetés

Elérkeztünk az utolsó körhöz. A szavazás az év legjobbjaira hamarosan lezárul és az eredményeket pedig 2014 első GameStarjában olvashatjátok majd először. Jönnön az utolsó három kategória.

Természetesen a durvákat hagytuk a végére.

Az MMO-k nem akarják feladni, ennyi év után is roskadásig vannak a szerverek és milliók élik rajtuk második életüket. Eleinte például a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn szerverei nem is nagyon bírták a gyűrődést. A Neverwinter még a mi sokat látott mazurunkat is magával ragadta, majdnem annyira, mint Chavát a World of Warplanes, amit egyébként az év PC-exkluzív játékának is jelöltünk. A free-to-play PlanetSide 2 hamarosan PlayStation 4-en is tiszteletét teszi, miután a PC-t meghódította, illetve a Mechwarrior Online is nagyon szépen teljesít a maga szubkultúrájában.

Elégedetlen játékosból van mostanában a kerítés és bizony 2013-ban akadt olyan alkalom amikor nekünk is felszaladt a szemöldökünk egy-egy játék láttán. Ezt vajon tényleg komolyan gondolták? Az Aliens: Colonial Marines pontosan annyira erőszakolta meg a maga franchise-ját, mint ahogy a The Walking Dead: Survival Instinct tette a sajátjával. A különbség lényegében annyi volt, hogy míg az előbbit igyekeztek javítani a fejlesztők, az utóbbin viszont nem sok minden segíthetett. A Star Trek: The Video Game ugyanazokkal a gyerekbetegségekkel érkezett meg, mint a legtöbb játék, aminek a nevében benne van a "The Video Game". A Dead Island: Riptide inkább a botrányokkal hívta fel magára a figyelmet, semmint azzal, hogy bármi újat, vagy jobbat mutatott volna, ezért mondhatjuk, hogy a Techland két határozott lépést tett visszafele. Utolsó nevezőnk Suda 51 legújabb betegsége, a Killer is Dead, amiről két dolgot hallani: egy meg nem értett zseni munkája, amit csak az utókor fog értékelni vagy csak egyszerűen egy rossz játék. Ezt most ti dönthetitek el.

És elérkeztünk a legfontosabb kérdéshez. Mi lesz az év játéka? Még a gyengébb években is komoly harcok vannak ezért a megtisztelő címért, de 2013-ban ez valóban a titánok harca. A Crystal Dynamics az új Tomb Raiderrel megmutatta, hogy mire is képes valójában és kis hibáktól eltekintve Lara eddigi legteljesebb kalandját tárta elénk. A Bioshock Infinite-et Mocsy már a tesztje leadjében az év játékának nevezte (a GTA V megjelenéséig), de örülünk, hogy ezzel kapcsolatban most ti mondjátok majd ki a végső döntést, és ezzel végre véget vettek a szerkesztőségben dúló ketrecharcnak. Az Assassin's Creed IV: Black Flagről egy szó jut eszünkbe: elképesztő. Elképesztő az, amit a Ubisoft kipréselt a jelenlegi generációból, a PC-ből és a next-genből, elképesztő, hogy mindezt egyszerre tudta megtenni, illetve maga a játék is az. Abban az évben, amikor megjelenik egy Grand Theft Auto, akkor bizony az ott is lesz az év legjobb játékai között. A GTA V minden szempontból grandiózus, a Rockstar újfent hatalmasat alkotott, aminek pontosan akkora volt a füstje, mint a lángja. Pedig füst az volt bőven. Az utolsó nevezőnk egy PlayStation 3-exkluzív cím, ami már önmagában is szokatlan. Viszont azok számára, akiknek volt szerencséjük kipróbálni a Naughty Dog zseniális játékát, nem meglepő, hogy a The Last of Us nevet a legjobbak között olvassák. Olyan jó, hogy egyesek utálják is.

Ezzel véget ért a szavazás, most már nincs más hátra, mint megvárni, hogy csöngessen a postás a 2014/01-es GameStar magazinnal (vagy majd leballagni érte a legközelebbi újságosig), hogy megtudhassátok belőle, melyik játékok lettek 2013 legjobbjai. Addig is vár rátok egy szilveszteri buli és pár napnyi békés regenerálódás, úgyhogy nem félünk attól, hogy ne tudnátok elütni valamivel a várakozás órácskáit. Köszönjük, hogy szavaztatok és boldog újévet kívánunk mindnyájatoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)