Hirdetés

Best of 2013 - szavazz a szépre, a függetlenre és a multiplayerre!

|

Újabb három kategóriát mutatunk be a GameStar 2013-as szavazásából.

Hirdetés

Még mindig lehet szavazni az év legjobbjaira 22 kategóriában, aminek a végeredményét a januári GameStar magazinban tesszük közzé. Mondjátok el nekünk, hogy mely játékok voltak a kedvenceitek idén.

Hány napot vagy képes túlélni a rengetegben úgy, hogy neked kell gondoskodnod a betevő falatról, a vadakat távol tartó tűzről, a biztonságot nyújtó menedékről és a kényelmes derékaljról? A választ a megunhatatlan Don't Starve rejti. Hasonlóan zseniális az FPS-eiről FPS-ekről és kardozós akciójátékokról elhíresült Starbreeze gyöngyszeme, a Brothers: A Tale of Two Sons. Keserédes történet két fivérről, akik haldokló apjukon kívánnak segíteni, s ezért még a saját életüket is hajlandóak kockára tenni. Szintén a család áll a Gone Home cselekményének központjában, ami egyesek szerint már nem is játék, hanem valami több annál. Ugyanilyen eredeti a The Stanley Parable. Jobbra mennél, vagy inkább balra? Ki mered nyitni az ajtót? Újszerűnek aligha nevezhető, de ez semmit sem von le a The Incredible Adventures of Van Helsing érdemeiből, ami az utóbbi évek legsikeresebb magyar fejlesztésű játéka.

A szépség viszonylagos, hogy ki mit talál vonzónak, esztétikusnak, az egyéni ízlés dolga, mégis megpróbálunk igazságot tenni ebben a kérdésben. Részben az újgenerációs konzoloknak köszönhetően idén volt miből válogatnunk, így olyan címek is kimaradtak a TOP 5-ből, amiket egyesek hiányolni fognak. A PlayStation 4 erejét a Killzone: Shadow Fall hivatott demonstrálni, de jól mutatja a The Last of Us, hogy a PS3-ban is maradt még kraft. PC-n villantott a szélben gyönyörűen lengedező hajszálakat a Tomb Raider, ahogy a Battlefield 4 is a vitathatatlanul legerősebb nyers teljesítménnyel bíró platformon mutatta meg, milyen a modern hadviselés, ha modern köntösbe öltöztetik. A végére maradt a Ryse: Son of Rome, amit látva nem lehet kétségünk afelől, hogy az XO-val is számolni kell a jövőben.

Míg sokan a csavaros történetek és az imádnivaló szereplők miatt értékelnek egy-egy játékot, másoknak inkább az a fontos, hogy jobbak legyenek barátaiknál és ismeretlen ellenfeleiknél. Aki nagyapja második világháborús anekdotáin nevelkedett, az örömmel vetette bele magát a World of Warplanes, vagy épp megkerülhetetlen riválisa, a War Thunder légicsatáiba. A harci robotok rajongóinak egy pergős Hawken jutott, míg a modern hadviselés hívei a Call of Duty: Ghosts saját mércéjével mérve tágas, ám a Battlefield 4-hez mérten még mindig aprócska pályáin gyűjthették a frageket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)