Hirdetés

Best of 2013 - többet ésszel, mint erővel

|

Nem maradhatnak le a GameStar idei toplistájáról a szürkeállományt is megdolgoztató platformer, stratégiai, kaland- és szerepjátékok. Döntsétek el ti, hogy melyik volt idén a legjobb.

Hirdetés

Két napja már annak, hogy szavazhattok 2013 legjobb játékaira összesen 22 kategóriában. Az eredményt 2014 első GameStar magazinjában tesszük közzé, tehát ha úgy vesszük, ti is részesei lesztek a magazinnak, mindannyian

A jelöltállítás heves vitákat váltott ki a szerkesztőségben, strandpapucsok és kávésbögrék repültek az érvek mellett, de végül csak sikerült leszűkítenünk a dobogóra is esélyes címek számát arra az ötre minden egyes csoportban, amelyek közül választhattok. Lássuk is, melyek voltak a legjobbak az alábbi négy kategóriában.

Lássuk be, nem ez az év volt a legtermékenyebb a műfajt tekintve, jövőre például legalább négy olyan címet is várhatunk, amelyek simán kitúrnák mostani jelöltjeinket. Siralmasnak azonban mégsem nevezhetjük a felhozatalt, hiszen bemutatkozott konzolon a Diablo III, ami ha nem is ismételte meg PC-s elődje sikerét, meglepően jól szuperál kontrolleres környezetben is. Mindazonáltal jó volt látni, hogy két komoly kihívója is érkezett a lootvadászatra kihegyezett alkotásnak, amelyek közül a The Incredible Adventures of Van Helsing magyar, a Path of Exile pedig ingyenes. Akinek elege volt már a fantasy környezetből, az a Shadowrun Returns cyberpunk világában csináltathatott magának új végtagot, míg a JRPG rajongói a Ni No Kuni: Wrath of the White Witch jóvoltából élhettek át mesés kalandokat. De hogy mégis melyik a legjobb? Válasszatok!

Ritka jó évük volt viszont a stratégiai játékok híveinek. A sort a StarCraft II: Heart of the Swarm című kiegészítő nyitotta meg a zergek inváziójával, amire csak az orosz tél, és egy seregnyi páncélos adhatott csattanós választ. A Company of Heroes 2 után még jobban visszatekertük az idő kerekét, hogy újraírjuk az ókori Róma (Total War: Rome II), majd a középkori Európa (Europa Universalis IV) történelmét. Végül, de nem utolsósorban ajtót mutattunk az idegeneknek az XCOM: Enemy Within kiegészítőben. Vajon a sci-fi lesz a befutó, vagy inkább a történelemre szavaztok?

Ó, hol vannak már a régi pixelvadászattal töltött napok, amikor még nem bukkant úton-útfélen videóval is megtámogatott végigjátszásba az ember a világhálón? Sokan temették már a műfajt, a LucasArts például már be is mászott a sírgödörbe, de még mindig vannak olyan történetek, fejtörők, és poénok, amiért érdemes egeret ragadni, legyen szó krimiről (The Raven: Legacy of a Master Thief), horrorról (Amnesia: A Machine for Pigs), létező német humorról (Goodbye Deponia), német fantasyről (Memoria), vagy egy olyan játékról, ami sokak szerint nem is az (Beyond: Two Souls). Egy interaktív film lenne az év legjobb kalandjátéka? Szerintetek?

Éljen a retro, le a 3D-vel, vagy épp ellenkezőleg? A Rayman Legends szereplése nem lehet kérdéses, talán a legjobb darabja a patinás sorozatnak, de ugyanígy a bajszos olasz szaki (Super Mario 3D World) is megkerülhetetlen, ha ugrabugráról van szó. Ki lehetett volna hagyni egy olyan platformert, amit a Dark Souls ihletett? Talán igen, mégsem tettük, így a pixelben gazdag Rogue Legacy is indulhat a kitüntető címért a DuckTales Remastered Dagobert bácsija, valamint a megcélzott korosztály számára túlontúl nehéz Knack mellett. Nektek melyik volt a kedvencetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)