Hirdetés

Betelt a pohár a 11 Bit Studiosnál, nem adnak több kulcsot a Steam-kurátoroknak

|

A Frostpunk fejlesztője szerint eladásra játszó ügyeskedők állnak a kurátori csoportok nagy része mögött.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy az indie fejlesztő COWCAT bejelentése nyomán a Valve 20 kurátori csoportot törölt a Steam Áruházból, miután egyértelművé vált, hogy azok teszt ürügyén kikért ingyenes kulcsokkal sefteltek az olyan külső oldalakon, mint például a G2A.

Ahogy azt már akkor is megírtuk, a jelenség sajnos kifejezetten elterjedtnek számít a Steamen, elsősorban azokat a kisebb csapatokat és egyéni fejlesztőket sújtva, akik tényleg rá lennének szorulva, hogy a kurátorok keltsenek némi hírverést a játékuk körül. Most azonban egy nagyobb szereplő, a Frotspunk és a This War of Mine mögött álló 11 Bit Studios jelentette be, hogy a történtek miatt nem ad több kulcsot a kurátoroknak.

Hirdetés

A kiadóként is működő lengyel stúdió tapasztalatai szerint a steames kurátori fiókok többsége csak eladási céllal harácsolja az ingyenes tesztkulcsokat, cserébe pedig hamis review-kat posztolnak, semmiféle értéket nem teremtve a közösség számára. A 11 Bit Studios ezért azonnali hatállyal véget vetett a kurátori kulcsok kiadásának, egy másik posztban viszont hozzátette, hogy végre a Valve is észlelte a problémát, s így a jövőben talán sikerül kijavítani a funkciót.

A csapat döntését több fejlesztő is üdvözölte, akik sorban beszámoltak a saját, hasonló tapasztalataikról. Egy indie alkotó, a  Tomi Toikka például azt írja, hogy a kurátoroknak adott kulcsai túlnyomó része a G2A-n kötött ki, vagy személyes fiókokon aktiválták őket, bármiféle teszt publikálása nélkül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Úgy tűnik tehát, hogy a közvélemény végre felkapta a témát, és a Valve kénytelen lesz lépni valamit az ügyben, amivel végső soron a játékosok is jól járnának, hiszen a kamu értékelésekkel mi sem kerülünk közelebb a megfontolt vásárláshoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)