Hirdetés

A D&D-ből nyúlták az Elder Scrolls szerepjáték alapját, a Bethesda gyorsan el is tüntette a dolgot

|

Úgy tűnik, hogy a The Elder Scrolls Online: Elsweyr promotálásához készült szerepjáték többet merített a Dungeons & Dragonsből, mint amennyit szabadott volna.

Hirdetés

A június 4-én érkező The Elder Scrolls Online kiegészítőt feszülten várják a rajongók. A megjelenésig tartó időszakot megkönnyítendő a Bethesda Netherlands összedobott egy papíralapú szerepjátékot, amit mindenki letölthetett és boldogan játszhatott. A kampány cselekménye a Cyrodiil és Elsweyr közötti határon játszódott.

Hirdetés

A játékszabályokat az alkotók a Dungeons & Dragons 5. kiadásából kölcsönözték, ami alapvetően nem bűn, sőt. A Wizards of the Coast a játék alapjait mindenki számára elérhetővé és szabadon felhasználhatóvá tette, ez azonban nem vonatkozik az RPG-hez készült kalandmodulokra. A TES RPG-hez márpedig úgy tűnik, hogy a The Black Road című modul adta az alapanyagot.

A kampány egyik alkotója, Ben Heisler nem kicsit háborodott fel az ügyön:

Gyakorlatilag teljes részeket vettek át a The Black Roadból. Miután ez kiderült, a kiadó levette a linket, és hivatalos forrásból már nem lehet letölteni a játékot. Egyelőre sem a Bethesda, sem a Wizards, sem a ZeniMax nem kommentálták az ügyet, de meglepődnénk, ha ez sokáig így maradna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)