Hirdetés

Fallout 76 - egy esszével oldhatják fel a bant a csalók

|

A Bethesda a csalóknak kiküldött értesítőben felajánlotta, hogy aki egy esszét ír arról, hogy miért rossz a csalás, az még akár vissza is kaphatja az accountját.

Hirdetés

A Fallout 76 katasztrófális megjelenése után a Bethesda mindent megpróbál megtenni azért, hogy megtartsa azt a kevés rajongót, akik kitartanak az ügyefogyottra sikerült játék mellett, viszont sajnos a megmaradt rajongóbázisban is akadnak olyanok, akik a játék sebezhetőségeit kihasználva igyekeznek előnyhöz jutni. A cég el is kapott már néhány jómadarat, akiknek egy igen szokatlan ajánlatot tettek.

Hirdetés

Egy YouTube-felhasználó nemrég észrevette, hogy mostanában több Fallout 76 játékost is bannoltak a játékból azért, mert külső szoftverekkel befolyásolták a játékot. A banhoz egy levél is járt, melyben az alábbi szöveg található:

"Ez az account megszegte a magatartási szabályzatot és a felhasználói feltételeket. A redszerünk detektálta, hogy az account egy külső alkalmazást használ, amely igazságtalan előnyt biztosít a játékban, amikor a játékos be van jelentkezve a Fallout 76-ba. Az ilyen jellegű alkalmazások használata semmilyen körülmények között nem megengedett. Ennek eredményeképpen sajnálattal közöljük, hogy ezt az accountot véglegesen kikapcsoltuk és a továbbiakban nem lesz használható semmilyen online ZeniMax szolgáltatással."

Ez alapvetően még semmi szokatlant nem tartalmaz, viszont a levélben az is benne van, hogy ha a felhasználó fellebbezni szeretne, akkor a cég elfogad egy esszét arról, hogy "a csalások alkalmazása miért káros egy online videojátékos közösség számára" és ha elégedettek a tartalmával, akkor talán visszafordítják a bant.

Elsőre valószínűleg baromságnak hangzik, de sokan valószínűleg örülni fognak neki, hogy van alternatíva, már csak azért is, mert többen azt állították, hogy nem csaltak a játékban és mégis kibannolta őket a Bethesda. Ez persze nem egy fekete-fehér helyzet, ugyanis a fenti megfogalmazásból pl. egyáltalán nem tiszta, hogy mi alapján döntik el, hogy egy mod előnyhöz juttatja a játékost vagy sem, márpedig egy olyan cégnél, aki a modder közösség hátán kapaszkodva építette fel a renoméját, ezt nem ártana tisztázni.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)