Hirdetés

The Elder Scrolls Online - már Oculus Rifttel is

|

Ugyan sem a Bethesda, sem Carmack-ék nem dolgoztak az ügyön, egy lelkes rajongónak köszönhetően a VR szemüveg sem akadály a TESO-nak.

Hirdetés

Nem egészen egy évvel ezelőtt kapott Oculus Rift támogatást a Skyrim. Az elkövető Chris Gallizzi volt, aki mind a sorozatnak, mind VR szemüvegnek nagy rajongója.

A fiatalember szerette volna folytatni a csodát a The Elder Scrolls Online-nal is, így még augusztusban felkereste a Bethesdát. A stúdió azonban nem reagált Gallizzi kérésére, így más módszerekhez kellett folyamodnia. Mint a legtöbb felhasználó, ő is regisztrált a bétára, és amikor megkapta a saját kulcsát, azonnal munkához látott.

A Vireio Perception Driver segítségével könnyedén megoldotta az Oculus Rift támogatást, hiszen ezt a módszert használta a Skyrim esetében is. A mod még nem teljes, a kamera ugyanis nem a viselő fejmozgását, hanem az egeret követi, de kiindulási alapnak ez is tökéletesen megteszi. A tökéletes élményhez 60 fps-t kell produkálnia a játéknak, így a fejlesztő kénytelen volt minimum beállítások mellett futtatni a TESO-t.

A videó feltöltésével megszegte a bétát szigorító titoktartási szerződést, melynek köszönhetően kizárhatják a játékból. Gallizzi ettől függetlenül bízik benne, hogy modjának köszönhetően a játék végleges formája rendelkezik majd teljes Oculus Rift támogatással.

Ti kipróbálnátok a TESO-t VR szemüveggel, vagy maradtok a jó öreg monitornál?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)