Hirdetés

Pete Hines végre elmagyarázta, miért fenyegetőzött a Bethesda egy használt játék miatt

|

Szerinte nincs baj a használt játékok eladásával, csak legyen ez rendesen feltüntetve.

Hirdetés

Mostanra a legtöbben már valószínűleg ismeritek a sztorit: egy srác a bontatlan The Evil Within 2 lemezét akarta eladni Amazonon, mire a Bethesda jogi csapata ráugrott, hogy ehhez bizony nincs joga, nem írhatja oda, hogy új a játék, még akkor sem, ha az egyébként fóliában van.

Hirdetés

Sokan értetlenül álltak az eset előtt, el is kezdték köpködni a Bethesdát, de most a cég kommunikációs vezetője, Pete Hines elárulta, hogy mindent a rajongók érdekében tettek:

Nem azzal van a bajunk, hogy valaki eladja a játékát. Csak annyit kérünk, hogy ha egy már megvásárolt termékről van szól, akkor az legyen pontosan feltüntetve. Ennyi az egész. Mert mi van akkor, ha felbontotta, játszott vele 5 órát, kivette ami a dobozban volt, aztán visszafóliázta, és most újként próbálja eladni? Nem új, hiszen megvette, birtokolta, úgyhogy használja a megfelelő címkét. Ezzel lezártnak tekintem a vitát.

Hines aztán még hozzátette, hogy egyáltalán nem a használt játékok eladásán akarnak nyerészkedni, egyszerűen nem tudják biztosítani a vásárlók érdekeit.

Ha el akarod adni a játékodat, használd a "használt / korábban birtokolt" címkéket, mert hát ez az igazság. Nem mondhatod rá hogy új, mert ezt nem tudjuk megerősíteni, és akinek eladod, az végső soron a mi vásárlónk: ha valami hiányzik, vagy valami gond van a játékkal, akkor azt nekünk kell helyre tenni.

Így már talán érhetőbb, miért döntött a kiadó úgy, ahogy.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)