Hirdetés

Már abból is botrány lett, hogy a Bethesda kiállt a nácizmus ellen

|

Az új Wolfenstein marketingkampányát néhányan összekötötték az aktuálpolitikával, és hangot is adtak annak, hogy nem értenek egyet a Bethesda álláspontjával.

Hirdetés

Már csak néhány hét választ el minket a Wolfenstein II: The New Colossus megjelenésétől, így érthető okokból a legmagasabb sebességi fokozatban dolgozik a Bethesda marketinges osztálya. Meg is osztottak egy rövid videót Twitteren, ebből robbant ki a vita.

Hirdetés

Egész pontosan erről a videóról van szó, amihez a #NoMoreNazis szlogent használta a kiadó:

Néhányan azonnal azzal támadták a kiadót, hogy megpróbálja meglovagolni a jelenlegi politikai helyzetet, összeálltak az antifasiszta szervezetekkel és támogatják az SJW-ket (a társadalmi igazság harcosait), ez pedig szerintük elfogadhatatlan, és a játékot sem fogják megvenni.

A Bethesda természetesen beleállt a dologba, sőt, Pete Hines, a stúdió alelnöke elmondta, hogy:

A Wolfenstein egyértelműen nácizmus ellenes sorozat volt több mint 20 évvel ezelőtti első rész óta. Ettől eszünk ágában sincs eltávolodni. Nem áll tőlünk távol, hogy kimondjuk, a nácik rosszak, és azt sem érezzük hibának, hogy a történelem jó oldalára helyezkedtünk.

Azt is hozzátette, hogy eszük ágában sem volt reflektálni a játékkal a jelenlegi helyzetre. Már évek óta dolgoznak a játékon, régen kitalálták a trilógia sztoriját. Pusztán a véletlen műve, hogy hasonló jelenetek zajlanak az amerikai utcákon. Azt ugyanakkor felkavarónak tartja, hogy a játékot egyesek vitatható politikai állásfoglalásnak tartják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)