Hirdetés

Bezárult a kör: már a Doomban is fut a Doom

|

Az id Software klasszikus lövöldéje mindenen futott már, mostantól önmagában is.

Hirdetés

Gyakran használják arra az id Software megunhatatlan lövöldéjét, az 1993-as Doomot arra, hogy demonstrálják egy eszköz sikeres feltörését, sőt sokan presztízskérdést csinálnak belőle, hogy milyen felületen és mekkora méretben sikerül mozgásra bírni az ikonikus FPS-t. A játék sikeresen elindult már terhességi teszten, fényképezőgépen, egy óraméretű PC-n és egy LEGO-n is, szóval azt hittük, hogy mindent láttunk, ám egy megoldás még hátravolt: hogy a Doom saját magát futtassa. Egy YouTuber, bizonyos kgsws korábban egy többképernyős Game Boy Pocket megalkotójaként hívta fel magára a figyelmet, most azonban elérte, hogy a játék önmagában fusson. 

Hirdetés

Gyakorlatilag ez a hack a Doom II DOS-verziójában lévő exploitot használta ki, és sikerült vele a Chocolate Doomot (a játék modern portját, ami kompatibilis az eredeti DOS-os verzióval) animált textúraként működésre bírni a Doomban. A modder 15 perces videója rendkívül részletesen bemutatja, hogyan működik a hack, és hogyan készített egy saját mozis pályát, hogy mások is kipróbálhassák. Nézzétek csak: 

Kíváncsiak vagyunk rá, hogy ezek a próbálkozások említésre kerülnek-e a Doom egyik szülőatyja, John Romero könyvében, amit saját magáról ír

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)