Hirdetés

Bhutto halálából profitáltak a vírusírók

|

A pakisztáni politikus elleni merényletről készült videók mögé rejtőztek a legújabb vírusok és kémprogramok.

Hirdetés

Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Threat Research Center 2008 januárjában is megjelentette toplistáját a 2007 decemberében legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról. Az elmúlt év utolsó hónapjában nem történt nagyobb változás a legtöbb fertőzést okozó kémprogramok között: lassan megszokhattuk, hogy a lista éllovasa a Trojan.FakeAlert, ami biztonsági programnak álcázott kémprogramok telepítésére buzdít. A karácsonykor megemelkedő kereskedelmi forgalom indokolhatja, hogy lényegesen nagyobb lett a kéretlen reklámleveleket pop-up ablakban megjelenítő programok által okozott fertőzések száma, így például a novemberben még csak a lista utolsó helyén kullogó MyGeek/CPVFeed adware immár az "előkelő" hatodik helyen található. Hasonlóan sok fertőzést okozott a többi hirdetőprogram, a Virtumonde, a ClickSpring.PuritySCAN és a Command Service is, amelyek összesen a fertőzések közel 2.5%-át adták.

 

Tovább a teljes cikkhez >>> 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)