Hirdetés

Már évek óta fejlesztettek egy BioShock játékot

|

A frissen alapított stúdió előtt már másik csapat is dolgozott a projekten.

Hirdetés

Nemrég jelentette be a 2K, hogy egy új stúdiót alapítottak, melynek dedikáltan az lesz a feladata, hogy folytatást készítsen a kultikus BioShock franchise-hoz. Noha azt is megjegyezték, hogy még éveket kell várnunk a játékra, azt is érdemes hozzátenni, hogy a munkálatok már évek óta folytak titokban, azonban újra kellett indítani a fejlesztést.

Hirdetés

Legalább 2015 óta dolgoznak a 2K berkein belül azon, hogy egy új résszel örvendeztethessék meg a BioShock rajongókat. Először az ex-Bungie alkalmazottak által alapított Certain Affinityt bízták meg a fejlesztéssel. Ez egy nagy lehetőség lett volna a csapat számára, ugyanis korábban leginkább más játékok fejlesztésébe segítettek be, így dolgoztak már Call of Dutyn és Halón is.

2016 végén azonban a kiadó úgy döntött, hogy inkább saját kezébe veszi a dolgokat, és ekkor kezdett létrehozni egy külön csapatot a projekt megvalósítására. A Parkside munkanéven futó Certain Affinity-féle verziót elkaszálták és a a fejlesztést újraindították. A most bejelentett Cloud Chamber stúdió valójában már egy jó ideje létezik, hiszen tagjait még 2017-ben elkezdték verbuválni, azonban úgy tűnik, hogy a 2K csak most látta elérkezettnek az időt, hogy közzétegye a hírt.  

A korábbi BioShock epizódok fejlesztése során is voltak nehézségek, az első rész fejlesztését többször is újraindították. A jelek szerint a következő rész sem kivétel, de reménykedjünk benne, hogy a fejlesztést érintő problémák mostantól elkerülik az alkotókat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)