Hirdetés

BioShock - szerintetek mennyi fogyott a sorozatból?

|

Meggyőző értékesítési mutatóinak hála gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy belátható időn belül folytatódik a sorozat.

Hirdetés

Rapture és Columbia - de főleg az előbbi - mára kult-státuszba emelkedett kulisszái között emlékezetes kalandokba keveredhettünk 2007-től 2013-ig (vagy 2014-ig, ha a DLC-ket is beleszámoljuk). Az ún. intelligens lövöldék táborát gyarapító BioShock széria felől azonban nem sok hírmorzsát sodort felénk a szél mostanság.

Az Irrational Games feloszlását követően csupán annyit közölt a kiadó, hogy ezentúl a BioShock 2-ért, valamint a The Bureau: XCOM Declassifiedért felelős 2K Marin gondozza a franchise-t. A szóban forgó stúdió sosem villantott akkorát, mint Ken Levin formációja, de láttunk már tehetségtelenebb B-csapatot is, szóval nem aggódunk különösebben a sorozat jövőjét illetően. Inkább arra volnánk kíváncsiak, hogy olyan terepen marad-e, ahol otthonosan érezhetik magukat a rajongók, vagy inkább új távlatok felé kacsintgat.

Lehetséges futurisztikus közeget, valamint némi System Shock utánérzést sugallt a napokban futtatott #ADVENT teaser, ám tippjeink közül (új IP, BioShock, XCOM) az utóbbi látszik megvalósulni, ezért továbbra is csak várunk, hátha előbb-utóbb kiderül, milyen lesz a következő BioShock. Elnézve a burjánzó remaster-lázat, egy felújított gyűjteményes kiadást sem tartunk elképzelhetetlennek.

Bárhogy is alakuljon, gyakorlatilag mérget vehetünk arra, hogy még a mostani konzolgeneráció kifutása előtt gyarapodásnak indul a sorozat, hiszen Strauss Zelnick, a Take-Two ügyvezetője egy május 28-i konferencián kijelentette, rendkívül fontos számukra a franchise, amely - és most tessék megkapaszkodni - mára átlépte a 25 millió eladott példányt. Ebből 11 milliót tesz ki a BioShock Infinite, míg a maradék 14-en a BioShock és a BioShock 2 osztozik.

Ti örülnétek egy folytatásnak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)