Hirdetés

Biostar TA870+ - erős középkategóriás AMD-s alaplap

|

Az integrált grafikus mag nélkül szerelt alaplap igen jó választás lehet középkategóriás processzorral szerelt számítógépekbe.

Hirdetés

A legutóbb bemutatott AMD 880G-s Biostar alaplapok után itt az ideje, hogy az integrált grafikus mag nélkül szerelt, AMD 870-es lapkakészletre épülő megoldásokkal is megismerkedjetek. A hazánkban igen nagy sikert aratott AMD 770-es lapok egyik utódjainak szánt modelleiről egyelőre nem derült ki minden részlet, hiszen a hivatalos start csak a hónap végén esedékes. A főbb funkciókról azonban lerántotta a leplet a gyártó, és azt kell, hogy mondjuk, igen komoly alternatívára számíhatnak a hazai felhasználók a TA870 és a TA870+ személyében.

A két, Socket AM3-as foglalattal szerelt újdonság az összes 8-as szériás lapkakészlettel szerelt Biostar laphoz hasonlóan támogatja az új hatmagos Phenom II X6 processzorokat is, ráadásul mindkét típusra 5 fázisú tápellátás került, tehát a legerősebb, 140 wattos TDP-osztályba sorolt központi egységek esetén is lehet számolni velük. További jó hír, hogy az ún. BIO-unlocKING funkció is elérhető, ami a letiltott magokkal rendelkező Athlon II és Phenom II processzorok "jobbá tételében" segédkezik. A gyártó állítása szerint azonban nemcsak így érhetünk el plusz CPU-teljesítményt, hanem túlhajtásban is igen erősek a lapok, akár 60 %-nyi extra teljesítményt is kifacsarhatunk az adott processzorból.

Ugyan a 870-es lapkakészlet pontos tulajdonságait egyelőre nem ismerjük, a Biostar láthatóan a lehető legtöbbet próbálta meg kihozni a készletből. Két tizenhatszoros PCI Express foglalat található mindkét típuson, holott elméletileg ezzel a készlettel hivatalosan nem elérhető a CrossFireX technológia. Várhatóan az AMD 770-nél látott módon történik a sávok kiosztása, tehát az elsődleges ×16, míg a másodlagos port ×4-es sebességen üzemel.

Az SB850-es déli hídnak hála adott a harmadik generációs SATA szabvány támogatása, ám a TA870+-on "csak" 5 darab belső aljzat használható, a hatodik ugyanis a hátlapra, eSATA formájában került kivezetésre. A TA870+ javára írható még a FireWire vezérlő és a nyolccsatornás Realtek ALC892 hangkodek - a normál TA870-re hatcsatornás lapka került. Utóbbi modellnél így a hátlap is jóval egyszerűbb, de nemcsak az eSATA, a FireWire és a két S/PDIF csatlakozás hiányzik erről a modellről, hanem USB-kapukból és kettővel kevesebbet - 6 helyett 4-et - kap a felhasználó. A számítógépet házi szórakoztató központként használó egyéneknek viszont jó hír, hogy mindkét típus támogatja a BIO-Remote távirányítót, amely természetesen kompatibilis a Windows Media Centerrel.

A TA870 és a TA870+ hazai megjelenése leghamarabb májustól várható, ajánlott áruk egyelőre nem ismert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)