Hirdetés

Anthem - idén már biztosan nem jelenik meg?

|

A BioWare névtelenséget kérő munkatársai rengeteg információval szolgáltak a fejlesztés jelenlegi állapotáról.

Hirdetés

Jason Schreier, a Kotaku szerkesztője temérdek érdekességet szedett össze arról az Anthemről, ami a jelek szerint valóban vízválasztó lehet a BioWare csapatának életében. Éppen ezért nagy átcsoportosításokba fogott a cég, és most szinten mindenki a Destiny babérjaira törő új játékon dolgozik.

Hirdetés

Schreier írásából kiderül, hogy az anonimitásba burkolózó informátorok szerint majdnem a teljes BioWare az Anthemen dolgozik, csupán kevesen egyengetik a Star Wars: The Old Republic útját, valamint a legújabb Dragon Age játékra is mindössze páran maradtak. Egyébként sem rózsás a Dragon Age 4 sorsa, ugyanis magát a projektet is át kell formálniuk - gondolom kitaláljátok, az EA több olyan részletet akar bele, ami egy karakterközpontú játék helyett dinamikus, élő játékelemekre épít. Vagyis jöhetnek a loot boxok és a mikrotanzakciók. Az említett cikk szerint a BioWare már készül a Star Wars: The Old Republic támogatásának leállítására, ami úgyszintén nem annyira meglepő, hiszen egy MMO sem élhet a végtelenségig - kivéve persze, ha World of Warcraft a neve.

Nem szokatlanok a cégen belüli variálások egy játék fejlesztésének utolsó szakaszában, de azért mindenképpen beszédes, hogy mennyire rá akarnak erősíteni az Anthemre. Különösen úgy, hogy a nyilatkozó munkatársak szerint a 2018-as megjelenést valójában soha senki sem gondolhatta komolyan. Állítása szerint teljesen egyértelmű, hogy csak 2019 elején jelenhet meg a játék. Elvileg 2019 márciusa a végső lehetőség, eddig adott a BioWare-nek határidőt az Electronic Arts. Most gyakorlatilag úgy fest a dolog, hogy a BioWare csak és kizárólag az Anthemtől várja a megváltást, a Mass Effect Andromeda bukása után nyilvánvalóan attól tartanak, hogy egy esetleges kudarc újabb súlyos leépítéseket vonna maga után, sőt netán az egész stúdiót magával rántaná. Az Anthem problémás fejlesztési munkálatairól is szót ejtettek az informátorok, ők főleg a Frostbite motort okolták a gondok miatt. Nos, az Andromeda esetében tényleg láthattuk, hogy a BioWare kezében nem válik arannyá a Frostbite.

Elvileg tehát 2019 elején fogjuk meglátni azt, mire lesz képes a BioWare egy teljesen új IP-vel, amire nyolc éve nem volt példa. Mi nagyon drukkolunk nekik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)