Hirdetés

Bitcoinbányászat és egyéb vádak miatt töröltek több Cities: Skylines kiegészítőt a Steamről

|

Nem mindegyikről igazolódott be, hogy átverés, de jobb félni, mint megijedni.

Hirdetés

Idén már hét éves a Cities: Skylines, amiről most már teljes magabiztossággal jelenthetjük ki, hogy túlélte a SimCityt, amihez jelentősen hozzájárultak a közösség által készített tartalmak és különböző modok.

Ezeknek segítségével a legkülönfélébb városképeket alkothatják meg a játékosok, nem árt azonban észnél lenni, mikor tele pakoljuk ilyen csomagokkal a játékot, ugyanis könnyen telepíthetünk veszélyes szoftvert a számítógépünkre, hiába tűnik hitelesnek a forrás.

Hirdetés

A vészharangot először az NME kongatta meg, akik egy Reddit bejegyzés alapján azt állították, az egyik legfontosabb keretrendszer, a 2021-ben felújított Harmony, ami más kiegészítők futásához is szükséges, egy automatikus frissítő mechanikát tartalmaz, ami mindenféle jel nélkül letölthet és telepíthet veszélyes kódokat a játékon keresztül a számítógépekre.

A hangsúly mondjuk a feltételes módon van, ilyenre ugyanis nem volt példa, mivel a fejlesztők szinte azonnal cselekedtek és elkezdték letiltani a potenciálisan veszélyes csomagokat a Steam Workshopról.

Ezek közül az egyik az "Update from Github" nevű kiegészítő, amely a Workshopot teljesen megkerülve, egyenesen a GitHubról frissített volna, ami egyfelől kényelmes lehetett volna a játékosoknak, másfelől azonban így bármilyen kódot letöltethetett volna a csomag készítője a játékosokkal.

Egy másik, a "Network Extensions 3" csomag is tiltásra került, azonban nem azért, mert keyloggert, vírust, vagy bármi más találtak volna benne. A Colossal Order azért döntött így, mivel a mod készítői egyszerűen tiltólistára tettek néhány játékost, akiket nem kedveltek, akik így sehogy nem tudták működésre bírni a kiegészítőt, ez pedig diszkriminatív volt velük szemben. Ez nyilvánvalóan nem megengedett a Steam Workshopban sem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)