Hirdetés

Olyan vírusvédelmet akarsz, amitől nem romlik a teljesítmény?

|

Kiválóan szerepel a víruslaborok tesztjein a Bitdefender védelmi csomagja, ami hatékony megelőzési technikákkal óv a bajtól, könnyen is használható - na de vajon mennyit happol el géped teljesítményéből játék közben?

Hirdetés

Komoly döntés a védelmi szoftver megválasztása: ha jól döntesz, védve leszel, miközben nem ugranak fel ablakok másodpercenként és a géped sem lassul le. Ha rosszul döntesz, a legfájdalmasabb a vírusok és az adatvesztés mellett az lesz, hogy a játékok bizony akár 10-20 százalékot is lassulnak, ráadásul a védelem talán épp a legnagyobb csata kellős közepén dönt úgy, hogy PC-d minden erejét víruskeresésre kötelezi. A Bitdefendernek erre igen jó megoldása van, az éves PC World előfizetés mellé választható Bitdefender Internet Security.

Hirdetés

A slágerlista élén

Szinte bármelyik független vírusvédelmi labor tesztjéről legyen szó, a Bitdefender mindig az élbolyban végez. Ez már évek óta változatlan, és jól mutatja a program aktív védelmi vonalának fejlettségét. A Bitdefender nem csupán egy hagyományos értelemben vett internetbiztonsági csomag: a folyamatosan aktív vírusirtó és az intelligens tűzfal, valamint SPAM-szűrő mellett számos egyéb, hasznos modullal szerelték fel. Az egyik legfontosabb ezek közül a zsarolóvírusok elleni védelem. Amikor a program gyanús viselkedésű kódot észlel, azonnal zárolja a hozzáférést a fájlrendszerhez, így megakadályozza dokumentumaid, rendszerfájljaid titkosítását. Az ismert sérülékenységet tartalmazó programkódokat is képes megfogni.

Bár forradalmi újdonságokat, nagy változást nem hozott az új verzió, a komplett védelmi vonalat nyújtó Bitdefender Internet Security 2020 számos funkciót kínál, ezért a kezdőlapon tippekkel, aktuális információkkal találkozhatsz. Emellett felugró ablakokban is tájékoztat például arról, ha WPA2-vel titkosított Wi-Fi-hálózatod jelszava gyenge. Ez hasznos információ, de mivel minden kapcsolódáskor jelzi, idővel zavaróvá válhat. Szerencsére az ilyesmi könnyedén lekapcsolható, ám a naplóban vissza tudod nézni a jelentéseket, így nem maradsz le semmiről.

Védett gaming

A vírusvédelem akkor jó, ha áthatolhatatlan, legyen szó webes támadáson belül zsarolóvírusról, adatlopásról, forgalomelterelésről és még sorolhatnánk. Igen ám, de ez még nem minden: a maximális biztonság mellett a felhasználók gépének erőforrásait sem adják szívesen (jogosan), vagyis a jó védelmi csomag nem terheli le a gépet. A Bitdefender ebben is egészen kiváló, azonban néhány százaléknyi processzoridőre szüksége van a valós idejű védelemhez.

Akad emellett egy roppant hasznos trükkje, ez pedig a géphasználathoz alkalmazkodó profilkezelés. Ezt elegendő egyetlen pöccintéssel aktiválnod, és a védelmi csomag máris figyeli, hogy éppen milyen típusú felhasználásról van szó. Amint játékot érzékel, a vizsgálatok, háttérben futó folyamatok elvesztik prioritásukat, sőt, akár ideiglenesen le is állhatnak. A Bitdefender emellett szünetelteti a rendszerkarbantartó Windows- és saját folyamatokat, leállítja a Windows frissítést (ezzel sok gamer azonnal meggyőzhető) és az energiagazdálkodást is a játékok számára ideális maximális teljesítmény módba kapcsolja. Ha valamelyik szolgáltatás mégis kell, semmi probléma, a programon belül tetszőlegesen megváltoztathatod a profilok beállításait, sőt, a játéknak minősülő programok listáját is szabadon szerkesztheted.

Proaktív védelem

A Bitdefender rendkívül szimpatikus tulajdonsága, hogy számos megelőzési funkciót kínál, például jelszókezelőt, fájlszéfet a kiemelten fontos adataid számára, automatikus VPN-t, , komplett webkamera- és mikrofonblokkolást, nyomkövetés elleni védelmet és a Safepayt. Ez utóbbi a biztonságos netbankolást segíti azáltal, hogy banki oldalakat automatikusan egy védett, sandboxban futó, egyedi böngészőben nyit meg, amihez sem képmentő, sem leütésfigyelő program nem férhet hozzá. A Bitdefender kezelőfelületének kiismeréséhez kell egy kis idő, néhány modulra még ráférne némi finomhangolás, de összességében az egyik legkomplexebb védelmi csomag, amely bizonyítottan hatékony védelmet kínál a legtöbb veszély ellen.

Az Internet Security rengeteg hasznos szolgáltatását további segédfunkciókkal, hasznos extrákkal (például lopásgátló) és komplett Android-, MacOS- és iOS-támogatással is kibővítheted, ha egyből a legnagyobb, Total Security csomagot választod. Amennyiben a családban több eszköz is van (ami azért elég valószínű), a Family Pack 2020-ra érdemes lecsapnod, amely előnyös áron kínál 15 eszközre komplett védelmet.

A Bitdefender legfőbb funkciói

1. Aktív védelem

Az aktív védelmi vonal több elemből áll. A vírusirtó mellett tűzfal, zsarolóvírus elleni védelem és SPAM-szűrő is van a Bitdfenderben. A program a Wi-Fi-kapcsolat és a programok sérülékenységét is figyeli, és riaszt, ha ismert hibát észlel.

2. Totális adatvédelem

Hasznos az akár eszközökön átívelő jelszókezelő és a webkamera-, valamint mikrofon-hozzáférések blokkolásának lehetősége. Ezenkívül aktiválhatsz titkosított fájlkonténert, szülői felügyeletet, és a weblapok nyomkövetését is tilthatod.

3. Safepay

Anyagi károd származhat abból, ha netbankoláskor nincs megfelelő védelmed. A Safepay hatékony és könnyen használható modul, amely teljesen automatikusan minden banki oldalt biztonságos környezetben nyit meg, kizárva az adatlopás esélyét.

4. Aktív értesítések

Felugró értesítést kapsz minden fontos biztonsági eseményről, de a program főablakában visszamenőleg is megnézheted az összes riasztást. Az aktív bejegyzésekben rögtön eléred a lehetséges műveleteket, hogy azonnal elháríthasd a problémát.

5. Profilok

A Bitdefender automatikusan - például programfuttatáshoz kötve - felismeri, hogy milyen feladatot végzel számítógépeden, és aktiválja a megfelelő profilt. Ezeket személyre is szabhatod, hogy semmi se zavarjon játék, munka vagy filmnézés közben.

6. Automatikus VPN

A Bitdefender érzékeli, ha nem biztonságos Wi-Fi-hálózatra kapcsolódsz, és képes automatikusan VPN-kapcsolatot aktiválni saját hálózatán keresztül. Az ingyenes csomag napi 200 MB forgalmat tartalmaz, de ez elérhető áron korlátlanra bővíthető.

Ha szeretnél hivatalos licencet a lehető legjobb áron, nézd meg a PC World előfizetési ajánlatait ezen az oldalon!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)