Hirdetés

Bizarr hiba tette lehetővé, hogy felhasználók 1 dollárból 100-at csináljanak Steamen

|

A trükk felfedezéséért komoly pénzjutalom ütötte felfedezője markát.

Hirdetés

Kifogyhatatlan pénztárcáról szőtt álmok bizonyára sokunk fejében megfogalmazódtak már, s amint kiderült, a Steamen ez a közelmúltig nem is lett volna lehetetlen feladvány.

Elsőként a kiberbiztonsági témákra szakosodott The Daily Swig szúrta ki, hogy nemrég egy olyan sérülékenységet foltozott a Valve, amellyel végtelen mennyiségű pénzt adhattunk a steames számlánkhoz.

Hirdetés

A kiskaput egy biztonsági kutató, bizonyos drbrix fedezte fel, és a HackerOne platformon keresztül jelentette az áruházat üzemeltető Valve-nak. A cég végül gyorsan foltozta a hibát, a súlyossága miatt pedig egész magas, 7500 dolláros (kb. 2,2 millió forint) jutalomban részesítette a bejelentőt.

A sérülékenység leírásából kiderül, hogy a Smart2Pay fizetési rendszeren keresztül nyílt út a kifogyhatatlan forrásokhoz. Ahogy azt drbrix felfedezte, először a fiókhoz tartozó email címet kellett úgy átírni, hogy szerepeljen benne az "amount100" kifejezés, majd indítani egy 1 dolláros egyenlegfeltöltést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A hozzáértők számára ezzel a rendszer felé irányuló kérés elfogása után lehetővé vált az összeg módosítása 100 dollárra, a trükk ismételgetésével pedig végtelen mennyiségű pénzt csinálhatott volna a módszert kisilabizáló támadó.

Arról egyelőre nem tudni, hogy bárki is kihasználta volna a sérülékenységet, a Valve részéről reagáló JonP viszont "valódi üzleti kockázatként" jellemezte a kiskaput, ezért is járt érte magasabb jutalom.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)