Hirdetés

Az Xbox One nyerte a Black Friday-t

|

Egy vásárlási adatokat összesítő szervezet gyűjtötte be a legnagyobb amerikai viszonteladóktól a számokat. Az eredmények alapján úgy tűnik, a Microsoft bizakodhat.

Hirdetés

A Scoutinfo nevezetű céggel kapcsolatban álló üzletekből, amelyek között ott vannak olyan nagy láncok tagjai is, mint a Walmart, Target, Best Buy, vagy a GameStop üzletei is, több mint 180 ezer nyugta adatai gyűltek össze a Fekete Pénteken történt vásárlásokról. Ezek alapján az ünnepi szezon egyik - üzleti szempontból - fontos napját az Xbox One nyerte.

Érdekes módon a 180 ezer vásárlásból összesen olyan 2 ezer kapcsolódott videojátékokhoz, ezek alapján viszont a konzoleladások 53%-át adta az Xbox One, jelentős lemaradással, 31%-ot produkálva lett második a PlayStation 4. Ezzel valamelyest faraghatott hátrányából a Microsoft új konzola.

 

A hat százalékot szerző Wii U-t még a mára elég olcsó Xbox 360 is megelőzte, kilenc százalékos eredménnyel. A megkérdezett vevők szerint a két legnagyobb tényező a konzol kiválasztásánál a csomagolt játékok és az ár voltak.

A megvásárlt gépek 90%-a valamilyen játékkal a dobozban talált gazdára: a legnépszerűbb kombinációk az Xbox One+Assassin's Creed: Unity, és a PS4+GTA V és The Last of Us Remastered csomagok voltak (ebben a sorrendben).

 

A vásárlók kétharmadát azok a szülők tették ki, akik csemetéiknek szánják ajándékba az adott gépet. Az eladott Wii U-k 92%-a, az Xbox One-ok kétharmada, míg a PS4-eknek csak 45%-a vár majd egy boldog lurkót a karácsonyfa alatt.

Szerintetek mennyire jöhet fel az Xbox One? Akár be is előzheti a PS4-et?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)