Hirdetés

Megjelenésre kész a Black Mesa, hamarosan kikerül Early Accessből

|

Hamarosan soha nem látott szépségben csodálhatjuk meg a Half-Life első részének kutatóállomását, hála a Crowbar Collective csapatának.

Hirdetés

A Black Mesa az egyik legambiciózusabb rajongói projekt, amit a Steamen találunk, és nem véletlenül fordul akkora figyelem felé, hiszen a több mint egy évtizede fejlesztés alatt álló játék a korszakalkotó Half-Life-ot modernizálja. A fejlesztők most jelentették be, hogy hamarosan elindul a játék nyílt bétája, nem sokkal utána pedig a megjelenés napja is beköszönt. 

Hirdetés

Ha beírjátok a Black Mesa szavakat a GSO keresőjébe, akkor láthatjátok, hogy már a kettővel ezelőtti évtizedben is írtunk híreket a projektről. Az egész egy rajongói modként indult, végül maga a Steam lett a forgalmazója, öt évvel ezelőtt Early Accessbe került, most pedig végre valahára megjelenik. A fejlesztők a Steam fórumon adták hírül, hogy elkészült az 1.0-s verzió, aminek köszönhetően a Black Mesa hamarosan elhagyja az Early Accesst.

A bejegyzésben olvasható, hogy sokat javítottak a HECU katonák mestersége intelligenciáján, ennek köszönhetően sokkal nagyobb kihívást jelentenek majd a harcban, mivel jobban kommunikálnak egymással, komolyabb fegyvereket vetnek be ellenünk és gránátokkal próbálnak minket kirobbantani a fedezékünk mögül. Pár képen összehasonlíthatjuk azt is, hogy mennyit fejlődött a Black Mesa grafikája a korábbi verziójához képest: 

Először a béta verzió tesztelésében vehetnek részt azok, akiknek ott figyel a könyvtárában a cím, nem sokkal ezután pedig késznek nyilvánítják a játékot. Ezzel azonban nem éri be a Crowbar Collective csapata, hiszen készítenek egy 1.5-ös verziót is, amiben tovább javítják a Földön és a Xenen játszódó pályák grafikáját és helyrehoznak olyan hibákat, amik addig felmerülnek. Mindemellett közzéteszik a Source motorhoz kapcsolódó dokumentációikat is, hogy a hosszas fejlesztés alatt gyűjtött tapasztalataik másoknak is segíthessenek.

Ha tehát kicsit szeretnétek felkészülni a Half-Life: Alyxre, akkor a Black Mesa egy remek lehetőség lehet erre, ráadásul most kedvezményesen húzhatjátok be a Steamen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)