Hirdetés

Bleach: The 3rd Phantom - DS teszt

|

Górcső alá vettük a SEGA körökre osztott RPG-jét.

Hirdetés

Nem új széria ez a Bleach-vonal, hiszen ez már a harmadik epizód a felhozatalban. E részt megelőzően már napvilágra láttak Bleach részek tehát, bár azok merőben más stílusirányzatot képviseltek: szemben a 3rd Phantom-mal, azok bizony még kőkemény, közelharcra kiélezett darabok voltak.

Ám nemrégiben megjelent a legújabb próbálkozás, amely új felülettel, és új megközelítésben próbálja tálalni az anime rajongók örömére a Bleach-et: átnyergelhetünk a felső nézetes, körökre osztott RPG-világba, DS, DSi és nemsokára a DSi XL platformokon.

Az izometrikus nézet tipikus velejárója a legtöbb szerepjátéknak, úgyhogy a fanatikusabbja kiélheti magát most e területen is.

Lehetőségünk nyílik arra, hogy a legjobb, leghatékonyabb csapatokat összetoborozzuk, hogy aztán a megfelelő taktikus akció keretein belül legyőzzük a sötét oldal ellenséges légióit.

De honnan is rémlik mindez?

A 3rd Phantom a Bleach sorozat kezdete előtt indul, pontosan száz évvel. Kiderül a kerettörténet által, hogy az amúgy már szeretett és ismert karaktereink hogyan lettek a szövetséges, vagy épp az ellen oldal szimpatizánsai. Ahogy a kaland kibontakozik, úgy kerülünk egyre közelebb a gyökerekhez, immáron világosan megértve az előző két rész mellékszálait is.

Természetesen csapatban kalandozunk és támadunk. A partyk nyolc fővel operálhatnak egyszerre, viszont összesen harminc karakter unlockolására nyílik majd lehetőség a játék során.

Mint ahogyan az lenni szokott egy valamirevaló RPG-ben, itt is ahány hős, annyi skill, szuperképesség, és mozgáslehetőség. Vannak persze egyedi lehetőségek is, ezeket ki kell érdemelni, illetve meg kell szerezni: a történet számos ponton kínál effajta lehetőségeket.

A csapat, ezen belül a karakterek természetesen egy kifinomult fejlődési rendszer szerint érik el szintjeiket. Mindezek mellett a képességek, adottságok is fejleszthetők, minden egyes szintlépésnél szortírozható pontokkal. Mint minden egyes csapatcentrikusságra kiélezett játékban, itt is fontos, hogy megtartsuk az egyensúlyt a legkülönbözőbb kasztok, és azok elrendezése közt. Így természetesen megjelennek majd a gyógyítók, dps-ek, tankok is.

Fontos a karakterek elhelyezése is, hiszen nem mindegy például, hogy egy körben mely kaszt képviselője teszi meg az első, kritikusnak is számítható lépést.  Ezek mellett ügyelnünk kell a többiek pozíciójára is, mivel egy körben több lépésünk is lehet, helyzettől függően.

Quest-szál jelen játéknál is van, mellék-scenariokkal megtűzdelve, így az első alkalommal, miután végigjátszottuk a játékot, bő emlékáradattal gazdagodhatunk. Ráadásul szinte képtelenség első nekifutásra kijátszani az egész sztorit, mivel számtalan (útvonal) választási lehetőséget kapunk a szálak felgöngyölítése folyamán.

Irány az arénába, jó szokás szerint

Ha végigvittük a fő sztorivonalat, megnyílik a Bleach Tower, amely tulajdonképpen egy aréna, level30+ játékosoknak, csapatoknak. Itt összemérhetjük tudásunkat a gép által generált random csapatokkal szemben, de akár vezetéknélküli hálózat létesítése után egy másik DS tulajjal is versenybe szállhatunk.

A Bleach: The 3rd Phantom szórakoztató játék, egy ideig. Értem ezalatt a linearitásából adódó ismétlődő, monoton helyzeteket, úgyhogy szigórúan napi szinten maximum 1 óra ajánlott belőle.

A grafika nem túl korszakalkotó,ám hangulatos; de a műfaj jelen platformon nem is igényel(het) sokkal többet. A lényeg amúgy sem ezen, hanem a játékélményen, s játékmeneten van.

A dialógok, átvezető animációk érdekesek, és tartalmasak, kellő pontossággal erősítik meg a történet folyamát, csakis azokon a helyeken, ahol lényeges az információk kiégeszítése.

Vegyem, ne vegyem?

S megint beköszön a japán manga-vonal, úgyhogy aki RPG-s skillekkel bír, ráadásul szereti a rajzfilmszerű anime megjelenítést (alapvetően ezekkel csak az átvezetőkben találkozhatunk), ne hagyja ki. Vagy netán szeretjük a Heroes of Might and Magic-et? Egy próbát megér mindenképpen.

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)