Hirdetés

Nyolc és fél millió dolláros pert indított a Blizzard

|

A stúdió korábban már pereskedett a különféle csalásokat készítő Bossland csapatával, és most az Egyesült Államokban folytatódik a balhé.

Hirdetés

A Riot Games mellett a Blizzard is már régóta küzd az illegális tevékenységeket folytató brigádok ellen, régebben többször is beperelte a Bosslandet, idén februárban pedig a német bíróság döntése alapján győzelmet is aratott ellenük. Azonban itt még nem ért véget a jogi hercehurca, ugyanis maradt még egy ügy tavalyról, ami körül felgyorsultak az események.

A Bossland egy régóta működő weboldal, ahol bárki vásárolhat magának különféle csalásokat, többek között wallhacket vagy olyan botot, ami automatikusan elvégez bizonyos feladatokat, sok esetben a felhasználó helyett játszik. A szolgáltatás olyan játékokhoz nyújt segítséget, mint a World of Warcraft, a Diablo III, a Heroes of the Storm vagy az Overwatch.

Nem csak szerzői jogokkal való visszaélés miatt perel a Blizzard, de hatalmas bevételkiesést is okoznak a csalók, mert sokan miattuk hagyják ott a játékot, a kevesebb játékos pedig értelemszerűen alacsonyabb profitot jelent.

Korábban a Bossland megtagadta az üggyel kapcsolatos válaszadást, ezért a Blizzard úgy döntött, hogy minimális kártérítést szeretnének kapni, ami szerintük nagyjából 8,5 millió dollárt jelent.

Ha figyelembe vesszük, hogy a Bossland által nyújtott legdrágább csomag 200 dollár és az USA-ban 42 818 csalást adtak el, akkor reálisnak tűnik a stúdió kérése.

Szurkolunk a Blizzardnak és kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)