Hirdetés

HearthStone - a Blizzard pert nyert a klón ellen

|

Egy kínai cég készített a HearthStone-hoz kísértetiesen hasonló játékot. Úgy tűnik, a klón fejlesztői most megütik a bokájukat.

Hirdetés

Még januárban perelte be a Blizzard, és kínai partnere, a NetEase a Crouching Dragon Legends névre keresztelt kártyajátékot jegyző Unico-t. Kínai források szerint most zárult le a bírósági eljárás, az ítélet pedig a Blizzardnak adott igazat. Ennek kapcsán, miután februárban lelőtték a játék szervereit, az Unico játékát több helyről, köztük az Apple AppStore-ból is eltávolították.

Emellett tízmillió kínai jüan (kb. 402 millió forint) kártérítésre is kötelezték a céget, akik viszont azt állítják, semmilyen erre utaló dokumentumot nem kaptak a bíróságtól. Az Unico azt bizonygatja közleményében, hogy ők bizony tisztelik a szerzői jogokat, és a játékosok kiszolgálása az egyetlen céljuk, sőt, a szerzői jogsértés tényét lehozó médiumok elleni fellépést fontolgatják.

A Crouching Dragon Legends játékmenetét tekintve gyakorlatilag a HearthStone másolata, csupán tematikáját változtatták meg, egy híres kínai történelmi regény szereplőivel felcserélve Azeroth ismert figuráit. Az egyetlen érdemi különbségnek az egyjátékos kampány jelenléte tűnik.

Nektek volt olyan játékklón, amit jobban szerettetek az eredetinél?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)