Hirdetés

A dél-koreai Blizzard 18 ezer Overwatch fiókot tiltott le, és neveiket mind közzétették

|

A koreai szégyenfal ismét egy hosszas listával bővült.

Hirdetés

Az év kemény indult az Overwatch koreai szerverein garázdálkodó rosszfiúknak. Az ottani Blizzard vaskézzel súlyt le azokra, akik megszegik a becsületkódexet, és ez ezúttal sem volt másképp. A mostani körben kitiltott mind a 18 188 fiók felkerült a fórumon álldogáló szégyenfalra.

Hirdetés

Az összes esetet csak annyival jelölték meg, hogy "szabályszegés", ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy például kiléptek meccsekből, elfogadhatatlan nyelvezetet használtak, akadályozták a csapattársaikat. Ha valakit ilyesmivel kitiltanak, az a fióknevével együtt felkerül a fórumra. Ez a megoldás csak a dél-koreai moderátor csapat sajátja, és nem valószínű, hogy ez a gyakorlat más régiókba is átkerül.

Ott egyébként a toxikus viselkedés sokkal gyakoribb és erősebb, mint a nyugati régiókban (mindenhol vannak fura emberek, de Koreában általában durvább az agresszió) így a tiltási hullámok is nagyobbak. Dél-Koreában egyébként a boostolásért akár börtön is járhat egy korábbi törvénymódosítás következtében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)