Hirdetés

Blizzard - Nem jó ötlet lemásolni a WoW-ot

|

A Blizzard szerint rossz úton járnak azok a fejlesztőcsapatok, akik a World of WarCraftot tekintik követendő példának.

Hirdetés

A másolás tényét nem rosszindulatból tartja rossz ötletnek Shane Dabiri, a Blizzard lead producere, hanem mert szerinte nem lesz sikeres az ötlet. Shane szerint ugyanis a játékosok nem fogják egy hasonló játék miatt otthagyni Azeroth világát, hiszen a szebb grafika és minimálisan átvariált kezelőfelület még nem elég az előfizetők megtartásához. HOgy mely MMO játékokra gondolt, azt nem közölte, de sejtése lehet mindenkinek.

Van benne igazság, mert láthattuk, hogy az Age of Conan, vagy a Warhammer Online a kezdeti fellángolás után szépen lassan halódnak, de legalábbis nem növekszenek. Shane szerint valami egészen újjal kéne belépni a piacra, mert az emberek már unják a fantasy világokat, amelyek köré rittyentenek valami kis lore szerűséget, aztán hadd szóljon. Persze minden MMO érdekes eleinte, de hát a cél az, hogy évekig fizessen érte a játékos. Jó példának a City of Heroes-t hozta fel, amely egyrészt ugye nem fantasy, másrészt a játékmenete is markánsan különbözik a Blizzard üdvöskéjétől. Meglátjuk mi lesz a mostanában megjelenő trónkövetelők sorsa. Szerintetek van esélye például a Star Trek Online-nak? A The Old Republic-nak? Vagy ezek is gyorsan feledésbe merülnek? Esetleg azt is megírhatjátok, Ti milyen MMO-t látnátok szívesen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)