Hirdetés

A Blizzard főnöke szerint nekik még mindig a PC a legfontosabb platform

|

J. Allen Brack egy interjúban mesélt a Diablo: Immortal körüli hisztériáról, a monetizációs tervekről és hogy mit gondolnak a mobil platformról.

Hirdetés

A tavalyi BlizzConon a Blizzard bejelentette, hogy jönnek egy mobilokra szánt ARPG-vel, a Diablo: Immortallal. A PC-s rajongótábor nem volt kifejezetten elégedett, aminek aztán a tömeg hangot is adott az eseményt követő hetekben. Pedig ugyebár mindenkinek van telefonja, de valamilyen rejtélyes oknál fogva nem ez a jó válasz a rajongók számára...

Hirdetés

J. Allen Brack, a Blizzard elnöke most leült a GameSpot újságíróival és mesélt kicsit a játékkal kapcsolatos terveikről.

"Azt gondolom, hogy amikor bejelentettük a játékot, nem kommunikáltuk rendesen a jövőről és a mobil platformról szóló terveinket. Azt sem sikerült átadnunk, hogy számunkra még mindig a PC az első. Hasonló volt a hangulat akkor is, amikor a Diablo III konzolos verzióját jelentettük be."

Brack hozzátette, hogy szerintük tudnak úgy mobiljátékokat csinálni anélkül, hogy fel kellene áldozniuk a minőségből. Ezzel együtt az a tervük, hogy fenntartsák a Blizzard értékeit a monetizációs modell tekintetében is.

"Ha PC-s játékosként nézel a mobilplatformra, akkor nem nehéz meglátni a számtalan rossz hírű címet. Láttuk ezeket mi is, sőt játszottuk is őket. Játszottunk olyan játékokkal, melyek kifejezetten káros mikrotranzakciós rendszert használtak, és nem volt a legjobb élmény ezekkel szórakozni. Ennek fényében nem nehéz megérteni azt, hogy sokan kételkednek bennünk."

A Blizz főnöke szerint a mai videojátékos kínálatban és kultúrában még a keményvonalas PC-s arcoknak is kezébe kerül konzol vagy erősebb mobil, amin próbálgathatnak már ilyen-olyan játékokat. Brack szerint a Blizzardnak is terjeszkednie kell, de a PC marad az első, ennek fényében kacsintgatnak a mobil és a konzolos világ felé. Több Diablo projektjük is tervben van, remélhetőleg hallunk is majd ezekről az idei BlizzConon november első napjaiban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)