Hirdetés

Blizzard vs Glider - Második menet

|

Érdekes érvek merültek fel a botprogram ellen folytatott eljárás során, mindkét fél részéről.

Hirdetés

Bizonyára tudja mindenki, hogy a Blizzard éppen pereskedik a Glider programot "megalkotó" Mr. Donelly-vel- újra. Az első pert megnyerte ugyan a Blizz, de természetesen fellebbezés következett, majd újabb tárgyalás. Nos, közeledik az ítélethozatal, és mindkét oldal bevet minden eszközt, hogy a bíróságot meggyőzze saját igazáról. Egyrészt ugye, ott van a BLizzard, és a rengeteg tisztességes játékos, aki szerint az ítélet csakis elmarasztaló lehet, és a Glidert használó emberkéket azonnal bannolni kell. MInt egykori WoW player, szívem szerint én is ezt mondom, viszont ha nem is meggyőző, de mindenképpen elgondolkodtató az az érv, amivel Donelly ügyvédje előállt. Szerinte ugyanis a Blizzardnak nincs joga meghatározni, hogy egy felhasználó milyen programokat futtathat a saját számítógépén, a WoW mellett. A GLider ugyanis igazándiból nem csinál semmi törvénybe ütközőt. Nem nyúl a WoW kódjához, nem töri meg azt, nem is változtatja meg, egyáltalán nem is csinál semmit, csak éppen használja a programot, emberfeletti precizitással, és kitartással. No persze a játékosok most felhördülhetnek, meg anyázhatnak, hogy ezzel felborul a WoW egyensúlya, meg ilyenek - és igazuk is van -  viszont azért vegyük figyelembe, hogy az amcsiknál ugye precedens jogrendszer van, azaz, ha most nyer a Blizz, és legközelebb egy pofátlanabb kiadó kitalál esetleg valami pimaszságot, akkor a most hozott ítélet példaértékű lesz, és erre hivatkozva akármit megtilthatnak. Szóval azért csak óvatosan, hogy kinek szurkolunk. Szerintetek?

 

gavel_court.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)