Hirdetés

BlizzCon 2014, GTA 5 FPS és az új Star Wars címe - mi történt a héten?

|

Elképesztő, hogy a Grand Theft Auto V kapcsán mennyit lehet beszélni, de ezen a héten megint slágertéma lett, persze nem ok nélkül. És akkor erre kontrázott egy Blizzard, meg akkor még nem is beszéltünk arról, hogy...

Hirdetés

Tényleg nagyon nehéz kiemelni, hogy ezen a héten mi volt a fontos, szóval kezdem ismét a szolgálati közleményekkel: múlt héten már írtam nektek, hogy részt veszek egy kerekasztalbeszélgetésen a a Simonyi Szakmai 7 nevű rendezvény keretében, ez le is futott, a 2014/11-es GameStar magazinban olvashattok erről majd egy összefoglalót, és ha minden jól megy, a teljes beszélgetés videófelvételét is megkapjuk majd.

Ennél viszont kicsit mozgalmasabb a legutóbbi GameNight összefoglalója, amelyre már csak az a hír teheti fel a koronát, hogy jövő pénteken (vagyis november 14-én ismét GameNight, most egy Halo: The Master Chief Collection launch party keretében bulizhatunk majd együtt, nézzétek meg a videót, hogy lássátok, mire számíthattok:

Persze azt se felejtsük el, hogy az 576-os roadshow is robog, ezen a hétvégén a vidéki állomásokat már ellőttük, de jövő héten pénteken (november 14.) a Budapest Allee, illetve szombaton (november 15.) a Budapest Árkád csodás létesítményében várunk titeket. Fussatok felénk mondjuk ilyen őszinte átéléssel.

Tessék, megint elkalandoztam. Egyébként a héten én mondtam a Hype híreket, szóval le is tudhatnám ennyivel, de szeretek pötyögni is, szóval most csak berakom a videót, hogy csodás pufi fejemet is csodálhassátok.

Térjünk is rá gyorsan a heti eseményekre (most már írásban akkor), például Call of Duty: Advanced Warfare megjelenésére. A játékot természetesen azonnal begyűrtük a legközelebbi konzolba, és hosszú órákon át teszteltük az  Activision szerint újgenerációs COD élményt. Alapvetően élveztük, amit láttunk és az általunk adott pontszám a nemzetközi sajtó véleményével is összecsengett (és ehhez semmi köze nincs ahhoz, hogy Mocsy feltehetőleg kapott inni a teszt rendezvényen). Bármennyire is élveztük a jövő hadviselését, azért van néhány probléma a játékkal, de a Sledgehammer Games már serényen dolgozik a javításokon, de már megint sikerült elérni, hogy ne legyen teljes az öröm.

A Ubisoft is feji a tehenet, két Assassin’s Creed epizóddal fog kijönni a következő hetekben. Első körben érkezik az Assassin’s Creed Rogue, ami Xbox 360-ra és PS3-ra jelenik meg (valamikor jövőre PC-re is), legalábbis a világ nagy részén. Japánban nem ez a helyzet, ott csak a PlayStation tulajoknak jár ez az epizód (köszönhetik ezt a Watch Dogsnak). A Rogueról a héten egy félórás játékmenet is kiszivárgott, amit majdnem láttunk is. A Ubisoft gyorsabb volt. Legalább jutott nekünk 20 perc Unity, és a kiszivárgott anyagok mellé még egy launch trailer is befutott a héten. Az megvan egyébként, hogy borotvahab mellé Assassin’s Creed Unity kard is jár? Nem vicc, persze minden repkedő férfinak kell a megfelelő arcápolás.

A hét csúcspontja még mindezek ellenére is a BlizzCon volt, ahol nem csak egy új kiegészítőket, de egy új IP-t is bejelentett a csapat. A bulit az Overwatch nyitotta, amivel azonnal szerelembe estünk. Van egy kis Team Fortress 2 utóíze, de ez nem von le semmit az értékéből. Persze a régi címek is megkapták a magukét, végignézhettük a StarCraft II: Legacy of the Void trailerét például, és ismét visszatérünk a Blizzard átrendezett sci-fi univerzumába, hogy csak úgy lazán visszafoglaljuk Aiurt. A hardcore közönség üdvrivalgása után jöttek a kártyások, akiknek a Goblins vs. Gnomes kiegészítő ad majd újabb ötleteket a pakliépítgetéshez. A Heroes of the Storm és a Diablo III is kapott egy kis szeretet a shown. A hétvége utolsó pillanatait a Blizzard egy dokumentumfilmmel koronázta meg, mely a World of Warcraft 10 éves fennállását ünnepli. Sokan értékelik ezt...

A sok izgalmas bejelentés közben majdnem elfelejtettük, hogy a Grand Theft Auto V kapcsán is akadtak jó hírek a héten. Kezdődött mindjárt azzal, hogy egy új gameplay videóban a Rockstar hivatalosan is megerősítette az FPS mód beépítését, és ez csak egyike annak a rengeteg újdonságnak (videó a fenti linkben), amit a PS4/Xbox One/PC játékosok kapnak majd. Egyébként az utóbbi tábornak üzenik, hogy a PC-s verzió feltörhetetlen lesz, szóval irány a bolt srácok, különben Trevor bácsi megbüntet.

Volt mit ünnepelnie Will Cruznak is, aki a Far Cry 4-gyel játszott 5660 méteren, a Himaláján és ezzel megdöntötte a „Legnagyobb magasságban videojátékozás” rekordját. Akik még nem próbálták a játékot, azoknak érkezett két videó is. Az első anyag egy viszonylag rövid séta a Far Cry 4 lehetőségei körül, míg a második már egy meglehetősen durva Story trailer. Úgy nézzétek mindkettőt, hogy lehet, hogy a PC-tek nem bírja majd el a játékot, a gépigény tükrében nem is lenne ez nagyon egyedi eset.

A játékokról kicsit lekanyarodva átnéztünk a Másvilág rovatunkra is, amiben egy álmos szerda délutáni bejelentés keretében tudtuk meg a Star Wars VII alcímét (pöttyet sablonos, de ez legyen a legnagyobb bajunk). Ha ez nem lett volna elég izgalmas a következő zsibbadás egy háromperces A Hobbit: Az öt sereg csatája trailer volt, és örülhettünk annak is, hogy lesz Toy Story 4. Meg náci dinók. Gamereknek is jutottak filmes infók, köszönhetően a Warcraft film BlizzConos bejelentéseinek. Rengeteg infót tudtunk meg a stábról és a főbb karakterekről. Akik a mozitermek mellett még a színpadi előadásokat is szeretik, azoknak is van egy jó hírünk: Monkey Island előadás. Mindennél nagyobb zseni.

Heti jótanács: ne vedd el a gyerektől a cukorkát! Heti vigasz: ha félénk vagy, online még mindig lehetsz menő. Heti aranyigazság: a Total War: Attila már trailerben is büntet. Heti megmondás: a swatting egyáltalán nem vicces. Heti tippünk: az Oculus Rifttel csak óvatosan. Heti tökéletes elköszönésünk pedig a már rég bevált ivós játék, nem is nagyon változtatnék ezen a szokáson: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)