Hirdetés

Ezek történtek az idei Blizzcon megnyitóján

|

Ugyan nem sok olyan újdonság derült ki, ami valamilyen forrásból már ne látott volna napvilágot, azonban még sincs keserű szájízünk a megnyitó után.

Hirdetés

Nagy reményekkel vágtunk neki a Blizzard idei konferenciájának, hiszen a korábban kikerült szivárgások alapján néhány igazán nagy cím bejelentésére számíthattunk. Az előzetes híresztelések szinte egytől egyig igaznak bizonyultak, így a tavalyi, finoman szólva is vegyes megítélésű Blizzcon után idén végre tényleg nagyot virított a cég Anaheimben.

Hirdetés

Egy gyors bocsánatkérés

Mielőtt rátérnénk a bejelentésekre, nem hagyhatjuk szó nélkül azt a tényt, hogy a konferenciát egy igen visszás eseménysorozat előzte meg, ami Blitzchung eltiltásával kezdődött, a Blizzard bojkottjával folytatódott, majd az Anaheim Convention Center előtti tüntetésben csúcsosodott ki. Szerencsére a tüntetők inkább a hongkongi eseményekre szerették volna felhívni a figyelmet és nem a Blizzardot támadni, így minden békésen zajlott le. Maga cég is reagált az eseményekre, bocsánatot kértek azért, hogy rosszul és túl szigorúan reagáltak a dologra, és elmondásuk szerint azt is nagyon bánják, hogy lassan kezdtek el kommunikálni a rajongók felé. Úgy néz ki, hogy a cég beletörődött, hogy ebből a történetből már nem igazán jöhet ki nyertesen, így még a cosplayereknek is megengedték, hogy bátorítsák a tüntetőket.

Diablo IV bejelentés

Aki az utóbbi időkben a Blitzchung-botrányon kívül is figyelemmel követte a cég felől szállingózó híreket, az a közvetítés elé azzal az egészen biztos jóslattal ülhetett le, hogy hallani fogunk a Diablo IV-ről. Hamar bizonyosságot is nyerhettünk arról, hogy a sejtéseink megalapozottak voltak, ugyanis a gyors bocsi-körök után egyből megkaptuk az első előzetest a következő számozott Diablóhoz, és úgy tűnik, hogy a Pokol kénkövesebb lesz, mint valaha. A trailer hangulata már-már a horror határait feszegette, ezzel támasztva alá azt, hogy a fejlesztők valóban szeretnének visszatérni az új résszel a korábbi komorabb és brutálisabb gyökerekhez:

Az ezt követő játékmenet előzetesben vethettünk egy pillantást a Sorceress, a Barbarian és a Druid kasztokra is, és persze azt is megtudhattuk, hogy ismételten tolhatjuk 4 fős kooperatív módban, de akár PvP-ben is apríthatunk, ha ahhoz van kedvünk.

World of Warcraft: Shadowlands

Persze számítani lehetett az új WoW kiegészítőre, de a Diablónál jóval kevesebb hírt tudhattunk meg róla előzetesen. A Shadowlands azzal veszi kezdetét, hogy Sylvanas fullba tolja a megalomániást és megszerzi a Lich King koronáját, amelynek elpusztításával egy olyan erőt szabadít Azerothra, ami elmossa a határt élők és holtak között, és ez értelemszerűen nem eredményez barátságos légkört a világban.

Ezúttal sem kellett sokat várni, hogy néhány részletet is megtudjunk, így egy rövid videóból az is kiderült, hogy jó pár új zónát, frakciót, dungeont és raidet is tartogat majd számunkra az új kiegészítő.

Hearthstone Battlegrounds és Descent of Dragons

A Warcraft világának hősei azonban nem csak a WoW keretein belül néznek szembe új kihívásokkal, hiszen a Hearthstone is kap egy új bővítőcsomagot, ami Descent of Dragons névre hallgat és meglepő módon a sárkányokat állítja a középpontba.

Ami ennél is érdekesebb, az a Battlegrounds játékmód, ami az egyre népszerűbb autochess zsánert igyekszik implementálni a kártyajáték keretei közé, így ha minden jól megy, akkor hamarosan már nyolcan is egymásnak eshetünk a virtuális kártyaasztalnál.

Overwatch 2

Az Overwatch folytatása kapcsán két videót kaptunk, mind a cinematic trailer, mind a másik egészen lenyűgöző. Jó együtt látni a karaktereket, akiktől nem kell elbúcsúzzunk a továbbiakban sem.

A legnagyobb újdonság az lesz, hogy végre kapunk PvE küldetéseket, melyekben sokkal többet tudhatunk meg a szereplőkről és magáról a világról is. Érdekesség, hogy az új pályák és szereplők az Overwatch első részébe is bekerülnek, így a frissítések a két játékhoz párhuzamosan érkeznek majd.

StarCraft II és Heroes of the Storm

A nagyágyúkon kívül két kisebb bejelentéssel is készült a Blizzard, ugyanis a meglévő játékaikat is bővítgetik kicsit. A StarCraft II egy újabb co-op parancsnokkal bővült, így mostantól a szívtelen zsarnok Arcturus Mengskkel is harcba szállhatunk. A másik hír a Heroes of the Stormot érinti, amelybe bekerült egy új hős, ráadásul nem más, mint a rajongók által leginkább követelt Deathwing.

Ennyi újdonságot tartogatott számunkra az idei Blizzcon megnyitója, de az elkövetkezendő két napban pörög tovább az esemény, tehát ha nem akartok lemaradni semmiről, akkor érdemes továbbra is olvasgatni a GSO-t. Hamarosan videóban is összefoglaljuk a legfontosabb infókat, térjetek vissza holnap!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)