Hirdetés

Blogajánló - Élet a Divinity II és 2012 legjobb sorozatai között

|

Gőzerővel készülnek a cikkek, hírek és ismertetők a web4 blogjainak kazamatáiban, melyek között nem egy akad, amely informatív és megmozgatja a fantáziánkat.

Hirdetés

Éppen ezért új rovat indul útjára, amelyben minden vasárnap az adott hét legizgalmasabb, érdekesebb vagy valamiért legkiemelkedőbb cikkeiből olvashattok egy válogatást. A téma nincs konkretizálva, tehát az is megeshet, hogy a kiválogatott cikkek véletlenszerűen kerültek bele a kalapba, de olyan is előfordulhat, hogy adott esemény, tárgy vagy történet alapján történik a szemezgetés. Vegyük hát együtt sorra a hét öt legérdekesebb cikkét!

Divinity II: Flames of Vengeance bemutató - RPGames

Újabb lehengerlő bemutatóval jelentkezett az RPGames egyik visszatérő törzsolvasója, aki előszeretettel készít videóteszteket az általa leginkább kedvelt szerepjáték műfaj kiválóságairól. Aktuális áldozata a Divinity II tüzes kiegészítője, a Flames of Vengeance lett, melyről negyed órán keresztül nyilatkozik: beszámol a sötétebb tónusúra sikerült történetről, a fejlettebb grafikáról és megannyi más újdonságról is. A bemutatóból természetesen nem hiányozhatnak a negatívumok sem, akad bőven szidni való, de Hahakocka videójából azt is megtudhatjátok, hogy mennyi hibát találhatunk a szerepjátékban. Leginkább azoknak ajánlott a cikk, akik kedvelik a Divinity sorozatot és nem prüszkölnek attól, ha az írott szó helyett hallottal kell szembesülniük.

 

Interjú Ferenczik Adrienne-nel - Könyvmolyz

Alig pár hete jelent meg a Nyíregyházi Televízió díjazott szerkesztő-riporterének első regénye, máris siker övezi ténykedését és rengeteg médiafelkérés mellett a Könyvmolyz blog is felkereste az írónőt, hogy válaszoljon néhány jól irányzott kérdésre. A tehetséges Ferenczik Adrienne hosszú bekezdéseken keresztül taglalta eddigi életét, kitért többek között az írás iránti szeretetére, a televíziózás valódi okaira, saját tapasztalataira, a könyv főszereplőjének tulajdonságaira és arra is, hogy mennyi esély nyílik a Napfényes Riviéra című regény folytatására. A riport tanulságos lehet azon játékosok számára, akik imádják azt, ha egy történet nem rugaszkodik el túlzottan a valóságtól, de azokat is megszólíthatja a Napfényes Riviéra, akik  jól felépített karaktereket kedvelik. Ferenczik Adrienne pedig legalább olyan összetett, de egyedi személyiség, mint a művei, ami a vele készült interjúból egy az egyben átérződik.

 

A Piranha Bytes 15 év távlatából - PC RPG Közösség

15 szép hosszú éve már annak, hogy a Piranha Bytes fejlesztőcsapata tartja bennünk a lelket a szerepjátékokkal kapcsolatban. Legendás címekkel örvendeztettek meg minket az elmúlt időszakban, megjárták a hullámvölgy minden szintjét, kaptak hideget és meleget egy-egy projekt után, de az első és legfőbb szempont, hogy cseppet sem vesztettek a lelkesedésből és továbbra is öregbítik az RPG műfaj hírnevét. A PC RPG Közösség kicsit kaotikus, de jól összeszedett és "megkomponált" cikkében a Piranha Bytes elmúlt 15 évéről olvashattok, bemutatva az összes eddig megjelent játékot és azok részleteit. Ha az ünnepek alatt indíttatást éreztek arra, hogy előkapjátok a porcról valamelyik Gothic vagy Risen epizódot, akkor nem kell mást tennetek, mint átböngészni az irományt és máris kedvet kaptok a kalandozáshoz.

 

3OY - Szentimentálé lemezbemutató - Chart

Aki legyűrhetetlen késztetést érez a folyamatos zenehallgatás iránt, képtelen élni dallamok és basszus nélkül, az nyilván sűrűn látogatja a folyamatos zenei újdonságokkal szolgáló Chart blogot, akik nem voltak restek és a hét folyamán beszámoltak a 3OY együttes - saját szavaikkal élve - "csendesülős" koncertalbumáról, a Szentimentáléról. A blog bevallása alapján egy maratoni hosszúságú, élvezhető korong kerül általa a rajongók kezébe, de befogadásához érdemes "alfában" lenni, legalábbis ha teljes mértékben szeretnénk átélni a dallamokat, érdemes ellazulni, mint a rigalánc.

 

Melyik sorozat volt a legjobb 2012-ben? 1. forduló  - SorozatPlanet

Utolsó ajánlásunk kissé rendhagyó módon nem egy nagyobb hosszúságú cikk, hanem egy szavazás, méghozzá a SorozatPlanet lelkes szerkesztői által összeállítva. Az alapvetően sorozatokkal foglalkozó blog arra keresi a választ, hogy a különböző kategóriákon belül mik voltak az idei év kiválóságai. Vajon ki győzedelmeskedhet dráma kategóriában? A Doktor House befejező évadára leszünk vevőek, esetleg egy hetet sem bírunk ki a Gengszterkorzó nélkül? Vagy talán kedvenc sorozatgyilkosunk miatt aggódunk a Dexter játékidejében? Megannyi kérdés, szerencsére minden szekcióban több helyes választ is megjelölhetünk, így nem kell választanunk például az Agymenők, az Így jártam anyátokkal és a Két pasi meg egy kicsi szériák között. A szavazás tegnap óta elérhető, érdemes hangoztatni a véleményünket.

 

Jövő vasárnap újabb izgalmas cikkek ajánlóival jelentkezünk, persze ehhez elengedhetetlen az, hogy ti bloggerek aktívan tevékenykedjetek. Kellemes ünnepeket kívánunk minden olvasó számára!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)