Hirdetés

Blood Knights teszt - szívd a vérem

|

Az alábbi cikkben egy tervezői meeting jegyzőkönyvét olvashatjátok, avagy hogyan készült a Blood Knights?

Hirdetés

Uraim, van valakinek ötlete arra, hogyan lehetne minimális erőfeszítéssel pénzt keresni? Maga ott, a kék nyakkendőben, parancsoljon. Hogy másoljunk valami beváltat? Oké, akkor legyen Diablo, azzal nem lehet hibázni. Csináljunk valami digitálisan leszedhető olcsóbb címet, akkor nem kell annyit szarakodni, az árérzékeny fogyasztók veszik úgyis, ha rá van írva, hogy olcsó hack&slash vagy olcsó RPG.

Tessék, maga ott a nyitott ablaknál. Ne ugorjon, mondja a véleményét. Hogy miért nem akarunk valami időt álló dolgot készíteni inkább? Nagyszerű ötlet, legyenek vámpírok benne akkor, úgyis divat most, hogy farkasemberek és vérszívók smárolnak a gimiben. Most már ugorhat, köszönöm. És maga mit gondol? Ja, csak szendvicset hozott? Nem baj, mondja, eddig nincs túl sok ötletünk. Mi legyen a sztori?

Én, a vámpír

Tehát, ha jól értem, akkor ott tartunk, hogy legyen egy vámpírvadász, mondjuk Jeremy, aki éppen egy nagy fészket számol fel, mert a vámpírok valami félelmetes dologra készülnek. A vadászokat vezető varázsló trükkös mágiával összeláncolja őt egy vámpírlánnyal, akivel könnyebben megy az irtás. Ne akadjunk fenn a részleteken, tisztelt kollégák, a lényeg, hogy legyen coop, mert az jó. Mi? Hogy legyen online is? Nem kell, nincs rá pénz. Szóval akkor Jeremy tragikus módon vámpír marad, hozzá kötött ellenfele pedig szövetségese lesz.

Jó lesz így? Barátból ellenség, ellenségből barát! Értik! Na, akkor ez az Alysa tud íjjal lőni, meg csuda dolgokat, Jeremy meg lengesse a kardot. És szívjanak akkor mindketten vért, ha elfogy az életerejük, meg legyen vámpíros varázslat, hogy képesek felemelni valakit, mint Darth Vader. Tudom, hogy ő nem vérszívó, de azt a filmet mindenki látta. Jó, akkor kezdjenek el sztorit írni. Szendvicses srác, maga is, kevesen vagyunk. Van még ötlet?

Minőséget minek?

Nézzék, egy a fontos, ne erőltesse meg magát senki. Hozzanak be pár embert az utcáról kajáért, meg vágjanak hozzájuk egy „Hogyan legyünk sikeres játékfejlesztők?” című kézikönyvet, tele van vele a raktár. Azok majd felmondják a szövegeket. Pocsék lett minden? Nem baj, ez egy akciójáték, kit érdekelnek a dialógok? Hogy áll a látvány? Elnagyoltak a textúrák, kicsit szaggat, és a tesztelő elaludt az ingerszegény környezetben? Persze, lehet most itt vádaskodni, de szerintem a tesztelő anyja kövér. Ne vegyük túl komolyan. Én ránéztem a játékra, szerintem egészen simán fut, inkább jelenjen meg gyorsan, a negyedik negyedéves tervekben kellene már valami kézzelfogható eredmény.

Még ugrani is lehet a játékban, látják? Tessék: platformer elemek! Hát ha erre nem mondhatjuk rá az innovatív jelzőt, akkor mire? Diablo Super Marióval vegyítve, hoppá! Kérem, ne menjenek ki a teremből, még nem fejeztem be. Egyébként van még szendvics, bár ahogy látom, a tesztelőnk már leszedegette mindegyikről a csirkehúst, hogy hazavigye az anyjának. Tehát mikor jelenhetünk meg? Micsoda? Maguk tényleg azt hiszik, hogy egy gyengén összelopkodott, erőtlen, minden eredetiséget nélkülöző, pocsékul kivitelezett, történet és dramaturg nélküli, ronda játékot tákoltunk itt össze? Kérem, hinni mindent lehet. Majd tessék csak pislogni, amikor lenyomjuk a GTA-eladásokat.

Hát ez itt vámpíros Diablo, amiben ugrálni is lehet. Nem értik? Meg a vadászból lesz az üldözött. Mik maguk, gamestarosok? Azok szoktak ilyenek miatt nyávogni. Az idő majd engem igazol. Na, dobjuk is piacra, szeretnék időben vacsorázni. Gyere, fiam, hagyd abba a tesztelést, anyád csülkös pacallal vár minket. Ha meg nem ette mindet.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)