Hirdetés

Bloodborne hands-on előzetes - kipróbáltuk az új demót, jön egy új játékmód

|

A From Software PlayStation 4-exkluzív játéka egy új izgalmas játékmóddal bővül. A Bloodborne még a hosszú alfatesztek ellenére is tud meglepetést okozni.

Hirdetés

A PlayStation 20. szülinapi bulija természetesen nem múlhatott el anélkül, hogy egy újabb pillantást vetettünk volna Demon Souls és a Dark Souls fejlesztőinek legújabb játékára, a Bloodborne-ra.

A PlayStation 4-es játékosok már többször kipróbálhatták a Bloodborne-t és az alapvetően pozitív visszajelzések után nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi mindent tartogat számunkra a From Software. A játékot maga a From Software elnöke, Hidetaka Miyazaki mutatta be a rendezvényen, aki Tokióból a ma este kezdődő PlayStation Experience-re siettében azért leszállt egy pár órára Londonban, hogy bemutassa nekünk a Bloodborne legújabb játékmódját.

Azt már korábban is elmondták, hogy a játék Yharnam részben gótikus, részben viktoriánus világában játszódik, amit több mint 10 különböző területre osztottak. Ezek mellett azonban nemcsak a felszínen, hanem a föld alatt húzódó alagútrendszerben is vár ránk egy teljesen új kaland. Nem is akármilyen.

 

A Bloodborne legújabb játékmódja lényegében egy olyan dungeon, amit minden alkalommal véletlenszerűen generál a játék. Az úgynevezett Chalice Dungeon folyamatosan alakul,  Miyazaki elmondta, hogy "a térkép struktúrája és az ellenségek helye is változik, tehát minden játékos másként látja" - nincs két ugyanolyan végigjátszás.

Az élő demóban a From Software egy másik munkatársa mutatta be mindezt mozgás közben. Ezek a földalatti útvesztők tele vannak csapdákkal és ellenségekkel és minden végigjátszás végén találunk majd egy főellenséget.  

Sajnos ezt mi még nem próbálhattuk ki a rendezvényen, viszont a rendelkezésünkre bocsájtott buildben egy teljesen új területet nézhettünk meg és feltűnt pár új ellenségtípus is. A Bloodborne a From Software-től elvárható mértékben rohadtnehéz, de a Dark Souls II-nél lényegesen intuitívabb harcrendszere miatt nagyon izgalmas is és rákényszeríti a játékosokat, hogy minden szituációt átgondoljanak. A történetről egyelőre nem tudtunk meg többet, de a fejlesztők azt ígérték, hogy ahogy közeledünk a megjelenéshez, úgy osztanak majd meg velünk egyre többet magáról a játékról is.

A Bloodborne megjelenés egy kicsit csúszik, de most már nagyon úgy tűnik, hogy 2015. márciusának végén végre megkapjuk a játékot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)