Hirdetés

Boba Fett korábbi megformálója nem örül, hogy már nem Slave I-nak hívják a fejvadász hajóját

|

Mark Anthony Austin a Twitteren fakadt ki a Disney döntése miatt.

Hirdetés

A napokban számoltunk be róla, hogy a Star Wars-univerzumban többé nem fognak Slave I, azaz Rabszolga I-ként hivatkozni Boba Fett (s az apja, Jango Fett) ikonikus űrhajójára. A Star Wars jogait birtokló Disney nem jelentette be hivatalosan a döntést, a közönség a LEGO Star Wars vezető tervezőjétől értesülhetett a változásról.

Így aztán hiába valószínűsíthető, mégsem biztos, hogy a slave kifejezés általános használata ellen tüntető Black Lives Matter-mozgalom miatt kerül sor a név elhagyására. A Star Wars vontakozó weboldalának linkje ugyanakkor már csak Boba Fett's Starshipként említi a hajót.  

Hirdetés

Sok tehát a kérdés még a téma körül, ez azonban nem tartotta vissza az Egy új remény 1997-es kiadásában Boba Fettet megformáló Mark Anthony Austint, hogy határozott ítéletet hozzon a Disney felett.

Twitteres posztjában arról ír, hogy azt még megérti, hogy az autója rendszámát nem változtathatta meg Slave1-re, de a Disney "idiotizmusát" már nem veszi be, s nem hajlik meg "az egér" akarata előtt. A bejegyzésben kerek perec kijelenti, hogy gyerekként szerette a Disney-t, de ennek most vége.

Egy másnapi posztban pedig meg is indokolta, miért nem ért egyet a Slave I név elhagyásával:

"Figyelembe kell venni, hogy kié ez a hajó. Egy fejvadászé. Aki veszélyes célpontokra vadászik. Egy ilyen figura rejtélyt, sötétséget és borongós gondolatokat áraszt… A Slave1 (sic!) tökéletes név egy ilyen karakter űrhajójának. Ez is sötét és baljóslatú fenyegetést kelt, amelytől minden szökevénynek tartania kell."

-írja a színész, aki az Egy új remény újrakiadása mellett olyan filmekben dolgozott, mint a Csatahajó, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai és a Holnap határa.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)