Hirdetés

Bobby Kotick gondolkodás nélkül tette lapátra a Call of Duty alapítóit

|

A Call of Duty az Activision egyik legfontosabb frencsájza, ennek ellenére a céget bitorló Bobby Kotick két éve kirúgta a sorozatot megalkotó párost.

Hirdetés

A játékosok szemében jelenleg is az egyik első számú közellenségnek számít Bobby Kotick úr, a most következő információk pedig csak tovább tetőzhetik az iránta érzett mérhetetlen szimpátiát.

Az Infinity Ward két alapítótagja, Jason West és Vince Zampella még 2010 márciusában távoztak a csapat éléről, mikor az Activision megvádolta őket fegyelemsértéssel, csalással és vállalati kémkedéssel. A New York Times interjút készített Bobby Kotickkal és kitértek arra is, hogy mit gondol az ügyről és szerinte min csúszott el a közös együttműködés:

Kotick szerint "ha megtudod, hogy a két vezetőd szakít a szerződéssel, elrakja a pénzt amit adtál nekik és ellopnak 40 alkalmazottat, te mit tennél? Kirúgod őket."

Az Activision és az egykori Infinity Ward alkalmazottak közötti perek több tíz millió dolláros költségre híztak, mentek az adok-kapok és a bepereljük egymást játékok, míg májusban peren kívül rendezték az ügyet. A Call of Duty alapítóinak kirúgása azonban a kívülállók számára kockázatos lépésnek tűnhetett, mivel az utolsó Call of Duty, ami az ő felügyeletük alatt készült el, a Modern Warfare 2 több, mint 22 millió példányban kelt el és egyike volt a legkelendőbb játékoknak - a következő Call of Duty címig. Az eladások minden esetben rekordmennyiségűek voltak, a Treyarch bevételi szempontból az egykori Infinity Ward méltó utódjának számít.

Érdemes megjegyezni, hogy az éremnek két oldala van és Bobby Kotick úr filozófiáját ismerjük már több ügyből kifolyólag is, tehát nem kell félteni egyik felet sem, de ez már a múlt, az urak rég lezárták a dolgot. Egyébiránt nem csupán a Call of Duty franchise szekere megy jól, West és Zampella is megpróbálja megvalósítani a saját elképzeléseiket Respawn Entertainment néven az Electronic Arts lobogója alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)