Hirdetés

Bobby Kotick volt barátnője távoltartási parancsot kért ellene

|

Majdnem botrány is lett a vezérigazgató elleni vádak miatt, de későbbi, befolyásos barátnője segített elsimítani az ügyet és visszatartani a sajtót.

Hirdetés

Nem csak az Activision-Blizzard van nehéz helyzetben a különböző nyomozások és vádak miatt, hanem a cég vezérigazgatója, Robert Kotick is komoly gondban van az ő személyét konkrétabban érintő kétes ügyek kapcsán.

Már korábban is szóba került, hogy Kotick nem bánik valami emberségesen a nőkkel, viszont most egy egészen durva esetre derült fény néhány évvel ezelőttről, ráadásul azt is megtudtuk, hogy miért is nem hallottunk erről az incidensről korábban.

A Wall Street Journal jelentése szerint 2014-ben Kotick akkori barátnője távoltartási tilalmat kért az igazgató ellen, ugyanis állítása szerint a szakításuk után megjelent a háza előtt és megpróbált engedély nélkül bejutni oda.

Hirdetés

Később a bíróság nem hosszabbította meg a tilalmat, ugyanis több, az ügyhöz közel álló személy szerint a nő vallomása túlzásokat tartalmazott, valamint az Activision igazgatótanácsa sem büntette Kotickot, belső nyomozásuk szerint alaptalanok voltak a vádak.

Persze a vádak megalapozottságától függetlenül az ember azt hinné, hogy egy ilyen komoly ügy azért eljut a sajtóba, de ahogy a WSJ cikkéből kiderül, egyáltalán nem a véletlen műve, hogy alig hallott valaki erről a témáról: ha minmden igaz, Kotick későbbi barátnője, a Facebook egyik igazgatójaként tevékenykedő Sheryl Sandberg többször is meggyőzte a The Daily Mail bulvárlapot arról, hogy ne publikálják az ügyet érintő cikkeiket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A cikk azt is állítja, hogy mind Activision, mind pedig Facebook alkalmazottak részt vettek ebben a kis PR-akcióban, sőt, Kotick másoknak azt mondta, hogy Sandberg kifejezetten megfenyegette a magazint, de természetesen egyik érintett sem kommentálta ezt az esetet.

Most normális esetben azt mondanánk, hogy szorul a hurok Kotick körül, de ugye ahogy korábbi esetekben is láttuk, az Activision igazgatótanácsa hűségesen kitart az igazgató mellett, így nem tudni, hogy lesznek-e valódi, tartós következményei ezeknek, illetve a korábbi vádaknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)