Hirdetés

Bohemia Interactive - megpróbálták feltörni a fórumokat

|

Hackertámadást kíséreltek meg a Bohemia Interactive fóruma ellen, érdemes figyelni.

Hirdetés

Az ArmA 3 és DayZ játékokat is fejlesztő Bohemia Interactive e-mailben értesítette fórum felhasználóit a támadásról. Egyelőre nem elérhető a fórum, de amint újra élesítik, biztonsági okokból mindenkinek jelszót kell váltania.

A fejlesztői közlemény szerint illegális kísérlet folyt a Bohemia Interactive weboldalak felhasználói adatainak megszerzésére, ami nem is volt teljesen sikertelen: a támadók hozzáfértek és le is töltötték a felhasználói adatbázist, mely a felhasználónevet, a hozzá tartozó e-mail címet és a titkosított jelszót tartalmazta.

A Bohemia Interactive felhívta a figyelmet arra, hogy a jelszó titkosított mivolta miatt ezeket nehéz és időigényes visszafejteni, továbbá hozzátette, hogy semmilyen más adat nem került idegen kézbe, tehát pl. a bankkártya adatok biztonságban vannak.

Mivel egy rövidebb és egyszerű jelszót akár percek alatt is vissza lehet fejteni hash titkosításból is, ezért azt ajánljuk, hogy aki a Bohemia Interactive fórumán regisztrálva van és más weboldalaknál is ugyanazt az e-mail és jelszó párost használja, annak nagyon ajánlott mindenhol megváltoztatnia jelszavát.

Június 25-én startolt el az Arma 3 béta, amiben többek között a 20 négyzetkilométeres Stratis szigeten oszthatjuk az áldást. Az Arma 3 bétához a játékot előre megvásároló emberek férhetnek hozzá automatikusan.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)