Hirdetés

Bohóc a dobozban: kinek készül a Windows Vista?

|

A Microsoft új operációs rendszerének tervezett végfelhasználói szerződése az utóbbi időben nagy port vert fel az érdeklődők körében, néhányan már megjelenése előtt a dobozos (retail) Vista halálhírét keltik.

Hirdetés

A múlt hét folyamán több hírforrás is beszámolt róla, hogy a Microsoft módosította és a januárban érkező Vista operációs rendszerhez igazította a jelenleg futó Windows XP végfelhasználói szerződését (EULA - end user license agreement). Az új feltételek értelmében a végfelhasználók a szoftver megvásárolt és telepített példányát csak egy alkalommal költöztethetik tovább; ha másodszor is gépet akarnak cserélni, újra meg kell majd vásárolniuk a Vistát.

Hogy mi számít másik számítógépnek, azt természetesen nem a felhasználó személye vagy a masina elhelyezése határozza meg, így például egy újabb alaplapcsere egyben azt is jelentené, hogy ismét ki kell fizetni azt a legkevesebb 199 dollárt, amibe a "fapados" Home Basic változat kerül (a mindentudó Vista Ultimate esetében már 399 dollárról beszélünk.)
Tovább >>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)