Hirdetés

Boldog 25. születésnapot, Mario!

|

Minden idők legnagyobb példányszámban eladott videó-játék főszereplője az olasz származású vízvezetékszerelő, Mario.

Hirdetés

Önmagában már a név "Mario" is legenda lett a videójátékok világában.

Most pedig a mi jó, öreg Marionk betöltötte 25. évét! 1985 szeptember 13-án jelent meg ugyanis az első Marios játék, a Super Marios Bros, méghozzá Japánban.

A Nintendo ikonikus figurája minden idők legnagyobb bevételeit produkáló és legjobban elismert videójáték-szereplője (egy ideig nem is nagyon fogják megközelíteni a sikerét). Mario voltaképp egyedül vezette át a Nintendot 5 generáción át - a mintegy 81 Mario cím összesen több, mint 400 millió példányban kelt el - ezek közül a már emlegetett Super Mario Bros. volt a legsikeresebb több, mint 40 millió eladott példánnyal. A Gamerankings adatai szerint minden idők második és harmadik legjobb játéka is egy-egy Mario rész.

Annak ellenére, hogy ekkora sztár, Mario még mindig majdnem ugyanolyan, mint 25 éve - s már ez is csodálatra méltó.

Boldog születésnapot Mario, és kívánunk Neked még 25,  sikerekben gazdag évet. - magunknak pedig még legalább 25 évnyi Mariót.

 

 

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)