Hirdetés

Bonyolódik a helyzet a South Park körüli perben

|

Csúnyán egymásnak esett a Warner Bros. Discovery és a Paramount.

Hirdetés

Ahogy  azt mi is hírül adtuk, a Warner Bros. Discovery februárban beperelte a South Park jogait birtokló Paramountot, arra hivatkozva, hogy a vállalat megszegte a korábban kötött 500 millió dolláros licencmegállapodásukat, melynek értelmében az HBO Maxen is megtekinthető Trey Parker és Matt Stone sikersorozata.

Röviden összefoglalva a Warner szerint az alperesnek összesen 30 epizódot kellett volna szállítania a több mint 25 éve futó széria utolsó három évadjában, ám azok végül csak 14 részből álltak, a Paramount pedig még azzal is kihúzta a gyufát, hogy a saját streaming platformjára (Paramount+) korlátozta a South Park különkiadásait.

Hirdetés

Ha ez eddig nem lett volna elég csúnya balhé, az alperes most visszalőtt, és egy ellenkeresetet nyújtott be, amiért a Warner Bros. Discovery a fennálló nézeteltérésre hivatkozva nem fizetett ki kétszer 26 millió, vagyis összesen 52 millió dollárnyi licencdíjat a South Park 300 epizódjáért. Ezek leszállítását a WBD sem vitatja, hiszen most is ott vannak a hamarosan ismét átalakuló HBO Maxen.  

A Paramount ügyvédei továbbá azt írják, hogy a Warner Bros. Discovery követelései alaptalanok, mivel a licencszerződés nem tartalmaz a 24-25-26. évadban leszállítandó epizódok számára vonatkozó kitételt, valamint a streaming-exkluzív különkiadásokat sem érinti.

"Alaptalannak tartjuk a Warner Bros. Discovery azon érvelését, mely szerint a Paramount Global köteles volt további South Park tartalmakat szállítani, amit a felek megállapodása egyáltalán nem támaszt alá. Továbbá ez semmiképpen sem indokolja, hogy a WBD megtagadta a fizetést a rendkívül értékes tartalomért, amelyet már megkapott, és amelyből továbbra is hasznot húz."

- nyilatkozta a Paramount szóvivője. A felek véleménye tehát nem is állhatna távolabb egymástól, így nem lennénk meglepődve, ha egy hosszan elhúzódó jogi csetepaté kerekedne a South Park körüli vitából. A legnagyobb kérdés persze az, hogy vajon erről is készül-e majd különkiadás.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)